Lavkarbo meksikansk gryte

Meksikansk gryte til fest og kveldskos

Er du glad i litt kraftige smaker, gjerne med litt chili? Da er meksikansk gryte et godt alternativ. Gryten er relativt enkel å lage og passer fint til både lørdagskos som til hverdags.

Mengde chili kan du styre selv alt etter hvor sterk smak du måtte ønske. Dersom du ikke liker sterk mat kan du enkelt og greit utelate chili og jalapenos. Da står du igjen med en velsmakende rett med mye smak, men uten at det brenner.

Lavkarbo meksikansk gryte. Foto, Aina Sjo.

Lavkarbo meksikansk gryte. Foto, Aina Sjo.

For ekstra god smak har vi gratinert gryten med raspet ost.

Ønsker du melkefri oppskrift? Lag enkelt gryten uten melk ved å utelate ost og rømme.

Server gjerne gryten med avokado eller en deilig guacamole, som du finner oppskrift til her.

Buen provecho!

Lavkarbo meksikansk gryte. Foto, Aina Sjo.

Lavkarbo meksikansk gryte

4,84 fra 6 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 560kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 32g | Fett: 42g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 løk
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 rød paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 8 minimais
  • 300 g blomkål
  • 0,75 dl olivenolje
  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ss oregano
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts paprikapulver (gjerne røykt)
  • 0,25 ts chilipulver (valgfritt)
  • 400 g hermetiske cherrytomater eller hermetiske hakkede tomater
  • 0,5 lime, saften
  • 1 ss kyllingfond
  • 2 ss hakkede jalapenos
  • Salt og pepper
  • 150 g revet ost

Serveringsforslag

  • Seterrømme
  • Frisk koriander

Fremgangsmåte

  • Finhakk løk og hvitløk. Grovhakk rød og gul paprika. Del minimais i skiver. Rasp blomkål til ris ved hjelp av et rivjern eller en foodprosessor.
  • Varm olje i en stor stekepanne eller gryte til medium temperatur. Stek løken til den er myk. Tilsett hvitløk og stek videre i et par minutter under omrøring.
  • Ha i kjøttdeig, tomatpuré og krydderet. Stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt.
  • Tilsett paprika og minimais og stek et par minutter under omrøring.
  • Ha i blomkålris, hermetiske tomater, limesaft, fond og jalapenos. Rør om og la det småputre i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Strø over revet ost og ha på lokk og la stå til osten er smeltet., eller sett gryten inn i stekeovn på midterste rille i 220 grader, og la stå til osten er gyllen.
  • Server retten med seterrømme og koriander etter ønske.

Viser 4 kommentarer
  • Evy
    Svar

    Kjempe god gryte, har laget den flere ganger, perfekt balansert 🙂

  • Rita S
    Svar

    5 stjerner
    Droppet jalapeños, da flere i familien ikke liker sterk mat. Da ble gryten helt passelig! Ny favoritt for alle. 😊👍

4,84 from 6 votes (5 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search