Gå tilbake
+ porsjoner
Juletorsk med Sandefjordsmør

Lavkarbo juletorsk med bacon og Sandefjordsmør

Allergener: Fisk, Melk
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 1188kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Sandefjordsmør

  • 3 dl kremfløte
  • 75 gram meierismør
  • 1 ss hakket kruspersille
  • 0.5 ss sitronsaft
  • Salt og hvitt pepper

Aspargesbønnepuré

  • 300 gram aspargesbønner
  • 1 ss meierismør
  • 1 ss sitronsaft
  • Salt og pepper
  • Muskat

Fisk og tilbehør

  • 2 torskefileter
  • 2 laurbærblad
  • 1 ss hel pepper
  • 100 gram ternet bacon
  • 5 stk. rosenkål
  • 4 stk. snackgulrøtter

Fremgangsmåte

Sandefjordsmør

  • Kok kremfløte i ca. 15 minutter slik at den tykner. Rør inn smør, kruspersille, sitronsaft og smak til med salt og hvitt pepper.

Aspargesbønnepuré

  • Kok aspargesbønner mør i en kjele med vann. Ca. fem minutter koketid.
  • Hell av vannet før du lager en jevn puré med stavmikser. Tilsett smør og sitronsaft. Smak til med salt, pepper og muskat.

Fisk og tilbehør

  • Damp torsk i vann med laurbærblad og hele pepperkorn. Damp til den flaker seg, ca. 7 minutter.
  • Stek ternet bacon sprøtt i en stekepanne. Legg baconet til sides mens du steker hele gulrøtter og rosenkål i samme stekepanne. Rosenkål deles i fire før de stekes. Tilsett mer smør etter behov.
  • Dander fisk, saus, aspargesbønnepuré, bacon og grønnsaker på fat. Topp med frisk kruspersille.

Næringsinnhold

Kalorier: 1188kcal | Karbohydrater: 13g | Protein: 40g | Fett: 107g