Gå tilbake
+ porsjoner
Kyllinglår med sennepssaus

Lavkarbo kyllinglår med sennepssaus

Allergener: Egg, Melk, Selleri, Sennep
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 888kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 2 grillet kyllinglår, ferdig krydret

Stekte grønnsaker

  • Meierismør til steking
  • 100 gram rosenkål
  • 0.5 rødløk
  • 8 stk. cherry tomater
  • Salt

Sennepssaus

  • 75 gram seterrømme
  • 25 gram majones
  • 10-15 gram French´s yellow mustard (evt. en annen sort)
  • 15 gram sukrinmelis
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss hakket fersk dill

Sellerirotpuré

  • 450 gram sellerirot
  • 2 ss meierismør
  • 2 ss creme fraiche
  • 1 ss sitronsaft
  • Muskat
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Legg kyllinglårene i en ildfast form og stek midt i stekeovnen på 200 grader i 15-20 minutter.
  • Del rosenkål i fire og rødløk i skiver. Stek dette og tomater i en stekepanne med smør. Strø over salt etter smak.
  • Bland alle ingrediensene til sennepssausen i en skål. Smak til med søtning og sennep.
  • Rens og kutt sellerirot i terninger. Kok mør i kjele med vann. Hell av kokevannet og tilsett de øvrige ingrediensene. Lag en jevn puré ved hjelp av stavmikser.
  • Dander retten på fat og hell over sennepssaus.

Næringsinnhold

Kalorier: 888kcal | Karbohydrater: 12g | Protein: 37g | Fett: 74g