Lavkarbo kyllinglår med sennepssaus





Kyllinglår med sellerirotpuré, stekte grønnsaker og sennepssaus!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Vi liker å eksperimentere med smaker og tilbehør og lager derfor litt utradisjonelle retter som vi syntes smaker godt. For eksempel denne retten, som kanskje høres litt rar ut men som falt godt i smak.

Kyllinglår med sennepssaus

Kyllinglår med sennepssaus

Sennepssausen serveres kald og blir som en dressing til maten. Den er mild og litt søt, med en rolig sennepssmak.

Vi har brukt French´s yellow mustard, men bruk gjerne Dijon sennep. Endrer du sennep må du smake deg frem til rett mengde da de har ulik sennepssmak.

Vi har brukt Sukrimelis som søtning i sausen. Du kan bruke andre søtningsmidler, men dersom du bruker søtning i strøform må sennepssausen stå og trekke frem til kornene er oppløst.

Sausen inneholder egg fordi vi har brukt majones. Vil du ha en eggefri saus kan du erstatte majones med lik mengde seterrømme.

Siste oppskrifter

   

Kyllinglår med sennepssaus

Lavkarbo kyllinglår med sennepssaus

4 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 888kcal | Karbohydrater: 12g | Protein: 37g | Fett: 74g
Allergener
Egg
Melk
Selleri
Sennep

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 grillet kyllinglår, ferdig krydret

Stekte grønnsaker

  • Meierismør til steking
  • 100 gram rosenkål
  • 0.5 rødløk
  • 8 stk. cherry tomater
  • Salt

Sennepssaus

  • 75 gram seterrømme
  • 25 gram majones
  • 10-15 gram French´s yellow mustard (evt. en annen sort)
  • 15 gram sukrinmelis
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss hakket fersk dill

Sellerirotpuré

  • 450 gram sellerirot
  • 2 ss meierismør
  • 2 ss creme fraiche
  • 1 ss sitronsaft
  • Muskat
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Legg kyllinglårene i en ildfast form og stek midt i stekeovnen på 200 grader i 15-20 minutter.
  • Del rosenkål i fire og rødløk i skiver. Stek dette og tomater i en stekepanne med smør. Strø over salt etter smak.
  • Bland alle ingrediensene til sennepssausen i en skål. Smak til med søtning og sennep.
  • Rens og kutt sellerirot i terninger. Kok mør i kjele med vann. Hell av kokevannet og tilsett de øvrige ingrediensene. Lag en jevn puré ved hjelp av stavmikser.
  • Dander retten på fat og hell over sennepssaus.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search