Sett stekeovnen på 200 grader på over- og undervarme.
Legg nøttene på et bakebrett med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 8 min.
Avkjøl nøttene før du ruller de i hendene eller rister de i en boks eller syltetøyglass. Intensjonen er å fjerne mest mulig av skallet på nøttene.
Mal nøttene til fint mel ved hjelp av en foodprosessor.
Rør sammen nøttemelet og søtningen før du tilsetter smeltet smør.
Dekk bunnen av en 22 cm rundt kakeform med bakepapir. Trykk deigen jevnt utover i formen. Sett til avkjøling i kjøleskap.
Bringebærmousse
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min.
Varm fryste bringebær opp til kokepunktet i en kjele. Klem ut vann fra gelatinplatene og rør inn i kjelen.
Hell bringebærene i en foodprosessor og lag en jevn puré.
Pisk kremfløte og søtning til krem. Hell bringebærpuréen gjennom en sil ned i bollen med krem. Bruk en skje til å presse gjennom det meste av bærsausen.
Helle bringebærmoussen i kakeformen. Bruk en slikkepott til fordeler kremen jevnt utover formen.
Sett formen i kjøleskap i to timer. Lag sjokoladekremen mens du venter.
Sjokoladekrem
Varm kremfløte og søtning opp til kokepunktet i en kjele. Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett hakket sjokolade. Rør til all sjokoladen har smeltet. Sett kjelen i kjøleskap i to timer.
Pisk sjokoladekremen, men la den være litt rennende når du slutter å piske.
Smør sjokoladekremen over bringebærmoussen. Pynt med valgfri pynt. Vi har pyntet med sukkerfri hvit sjokolade og frysetørket bringebær.
Sett kaken kjølig en times tid før du tar den ut av formen.