Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo bringebærfromasjkake

Lavkarbo fromasjkake med hasselnøttbunn

Kjøkken: Kakehefte
Allergener: Melk, Nøtter
Tid: 4 timer
Porsjoner: 1 kake (1 kake gir ca. 12 kakestykker)
Kalorier: 323kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Hasselnøttbunn

Bringebærmousse

Sjokoladekrem

Fremgangsmåte

Hasselnøttbunn

  • Sett stekeovnen på 200 grader på over- og undervarme.
  • Legg nøttene på et bakebrett med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 8 min.
  • Avkjøl nøttene før du ruller de i hendene eller rister de i en boks eller syltetøyglass. Intensjonen er å fjerne mest mulig av skallet på nøttene.
  • Mal nøttene til fint mel ved hjelp av en foodprosessor.
  • Smelt smør og søtning sammen i en kjele. Rør inn malte nøtter.
  • Dekk bunnen av en 22 cm rundt kakeform med bakepapir. Trykk deigen jevnt utover i formen. Sett til avkjøling i kjøleskap.

Bringebærmousse

  • Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min.
  • Varm fryste bringebær opp til kokepunktet i en kjele. Klem ut vann fra gelatinplatene og rør inn i kjelen.
  • Hell bringebærene i en foodprosessor og lag en jevn puré.
  • Pisk kremfløte og søtning til krem. Hell bringebærpuréen gjennom en sil ned i bollen med krem. Bruk en skje til å presse gjennom det meste av bærsausen.
  • Helle bringebærmoussen i kakeformen. Bruk en slikkepott til fordeler kremen jevnt utover formen.
  • Sett formen i kjøleskap i to timer. Lag sjokoladekremen mens du venter.

Sjokoladekrem

  • Varm kremfløte og søtning opp til kokepunktet i en kjele. Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett hakket sjokolade. Rør til all sjokoladen har smeltet. Sett kjelen i kjøleskap i to timer.
  • Pisk sjokoladekremen, men la den være litt rennende når du slutter å piske.
  • Smør sjokoladekremen over bringebærmoussen. Pynt med valgfri pynt. Vi har pyntet med sukkerfri hvit sjokolade og frysetørket bringebær.
  • Sett kaken kjølig en times tid før du tar den ut av formen.

Næringsinnhold

Kalorier: 323kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 4g | Fett: 31g