
Ja takk, meld meg på (gratis)
Festkake med bringebærfromasj, sjokoladekrem og hasselnøttbunn!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Fromasjkake er en luftig kake med lag av bringebærfromasj toppet med sjokoladekrem. Kaken er frisk og mektig.
Vi har brukt hasselnøtt i bunnen. Du kan gjerne bruke andre nøtter, for eksempel mandler eller valnøtter. Du kan også bruke andre bær i fromasjen. Bringebær er sure bær og trenger mer søtning enn for eksempel blåbær. Du må derfor smake deg frem til rett mengde søtning.
Denne kaken syntes vi blir ekstra god med marsipanlokk. Du finner oppskrift på marsipankaken her. Vi laget marsipanlokket med hjemmelaget marsipan, men nå får du også kjøpt sukkerfri marsipan på tights.no, dagligvarebutikk eller helsekost.
Vil du ha inspirasjon til andre lavkarbo kaker finner du mange oppskrifter her.

Lavkarbo fromasjkake med hasselnøttbunn
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Hasselnøttbunn
- 75 gram smeltet meierismør
- 200 gram hasselnøtt
- 45 gram finesse bakesukker
Bringebærmousse
- 4 gelatinplater
- 150 gram fryste bringebær
- 2 dl kremfløte
- 35 gram finesse bakesukker
Sjokoladekrem
- 2 dl kremfløte
- 15 gram finesse bakesukker
- 85 gram sukkerfri mørk sjokolade
- 0,25 ts frysetørket kaffe
Forslag til pynt
Fremgangsmåte
Hasselnøttbunn
- Sett stekeovnen på 180 grader på over- og undervarme.
- Mal hasselnøtt til fint mel ved hjelp av en foodprosessor. Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle. Smør en 22 cm rundt kakeform med smør eller olje. Trykk deigen jevnt utover bunnen.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl bunnen i kakeformen.
Bringebærmousse
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ti minutter.
- Varm frosne bringebær opp til kokepunktet i en kjele. Klem ut vann fra gelatinplatene og rør dette inn i bærene.
- Hell bringebærene i en foodprosessor og lag en jevn puré.
- Pisk kremfløte og søtning til krem. Hell bringebærpuréen gjennom en sil ned i bollen med krem. Bruk en skje til å presse gjennom det meste av bærsausen.
- Når kakebunnen er helt avkjølt kan du helle bringebærmoussen over i formen. Bruk en slikkepott til fordeler kremen jevnt utover kaken.
- Sett kaken i kjøleskap i to timer. Lag sjokoladekremen mens du venter.
Sjokoladekrem
- Varm fløte og søtning opp til kokepunktet i en kjele. Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett hakket sjokolade og kaffepulver. Rør til all sjokoladen har smeltet. Sett kjelen i kjøleskap i to timer.
- Pisk sjokoladekremen luftig. La den være litt rennende når du slutter å piske.
- Smør sjokoladekremen over bringebærmoussen. Pynt med valgfri pynt. Vi har pyntet med sukkerfri hvit sjokolade og frysetørket bringebær.
- Sett kaken kjølig en times tid før du tar den ut av formen.