Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Merknader
Ernærings Etikett
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Lavkarbo jordbærfromasj
Kjøkken:
desserthefte
Allergener:
Melk
Tid:
1
time
time
30
minutter
minutter
Porsjoner:
4
porsjoner
Kalorier:
293
kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Ingredienser
200
g
frosne jordbær
2
dl
vann
1
pakke
jordbærgelé uten sukker
3
dl
kremfløte
Toppingforslag
Pisket krem
Friske jordbær
Fremgangsmåte
Kok opp de frosne jordbærene og vannet i en kjele. La det småkoke til bærene blir myke.
Rør inn gelépulveret, og lag en jevn blanding enten i en blender eller med en stavmikser. Avkjøl blandingen til romtemperatur.
Pisk kremfløten til myk krem.
Hell den avkjølte jordbærblandingen i den piskede kremen, og rør forsiktig til alt er godt blandet.
Hell desserten i en stor serveringsskål, eller fordel den i mindre porsjonsskåler.
Sett i kjøleskapet i minimum én time for å stivne.
Topp gjerne desserten med pisket krem og friske jordbær før servering.
Merknader
Hvis du vil variere smaken, kan du tilsette en liten mengde vaniljepulver eller et par dråper vaniljeessens i kremen for ekstra smak.
Næringsinnhold
Kalorier:
293
kcal
|
Karbohydrater:
5,7
g
|
Protein:
4
g
|
Fett:
27
g