Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo jordbærfromasj. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo jordbærfromasj

Kjøkken: desserthefte
Allergener: Melk
Tid: 1 time 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 293kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 200 g frosne jordbær
  • 2 dl vann
  • 1 pakke jordbærgelé uten sukker
  • 3 dl kremfløte

Toppingforslag

  • Pisket krem
  • Friske jordbær

Fremgangsmåte

  • Kok opp de frosne jordbærene og vannet i en kjele. La det småkoke til bærene blir myke.
  • Rør inn gelépulveret, og lag en jevn blanding enten i en blender eller med en stavmikser. Avkjøl blandingen til romtemperatur.
  • Pisk kremfløten til myk krem.
  • Hell den avkjølte jordbærblandingen i den piskede kremen, og rør forsiktig til alt er godt blandet.
  • Hell desserten i en stor serveringsskål, eller fordel den i mindre porsjonsskåler.
  • Sett i kjøleskapet i minimum én time for å stivne.
  • Topp gjerne desserten med pisket krem og friske jordbær før servering.

Merknader

Hvis du vil variere smaken, kan du tilsette en liten mengde vaniljepulver eller et par dråper vaniljeessens i kremen for ekstra smak.

Næringsinnhold

Kalorier: 293kcal | Karbohydrater: 5,7g | Protein: 4g | Fett: 27g