Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo potetsalat uten potet

Lavkarbo potetsalat uten potet

Allergener: Melk
Tid: 1 time
Porsjoner: 6 porsjoner
Kalorier: 234kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 250 g renset sellerirot
  • 250 g squash
  • Olivenolje
  • Paprikapulver
  • Salt og pepper

Krem

  • 2 dl kremfløte
  • 150 g seterrømme evt. creme fraiche
  • 0,5 sitron, saften
  • 2 ss sukrinmelis
  • 2 vårløk
  • 1 neve kruspersille
  • 2 ss finhakket dill, helst fersk
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 220 grader.
  • Rens selleriroten før du skjærer den i små terninger. Del squash i ca. like store terninger.
  • Legg sellerirotterningene i en ildfast form. Sirkle over godt med olivenolje, og dryss over paprikapulver, salt og pepper. Rør godt.
  • Stek midt i ovnen i 15 minutter.
  • Ta formen ut av ovnen og bland inn squashterningene. Rør godt. Tilsett mer olje og krydder etter ønske.
  • Stek videre midt i ovnen i 10 minutter.
  • Avkjøl grønnsakene.

Krem

  • Stivpisk kremfløte. Bland inn seterrømme, sitronsaft og sukrinmelis. Kutt vårløk i tynne skiver før du tilsetter dette og finhakket kruspersille og dill.
  • Rør inn de avkjølte grønnsakene. Smak til med salt og pepper, og evt. mer søtning.

Næringsinnhold

Kalorier: 234kcal | Karbohydrater: 3.8g | Protein: 3g | Fett: 23g