Lavkarbo potetsalat uten potet

Potetsalat uten potet passer til det meste!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Dette er en ekstra kremet potetsalat til deg som liker mer av det gode. Vi har byttet poteten med ovnsbakt sellerirot og squash. Du kan også bruke små blomkålbuketter for en annen vri.

Denne oppskriften er uten egg da vi har utelatt majones som ofte brukes i hjemmelaget potetsalat.

Sjekk gjerne ut vår andre oppskrift på sellerirotsalat med sennep, som også passer godt til de måltidene du vanligvis bruker potetsalat.

Porsjonsberegning

Oppskriften er beregnet til 6 små porsjoner. Det er vanlig å spise noen spiseskjeer potetsalat til et måltid og porsjonene er beregnet ut i fra dette. Lag gjerne mer dersom du bruker større porsjoner.

Luksusvarianten

Vil du gjøre det lille ekstra tilsetter du ca. 4 ss fetaost i olje i potetsalaten uten potet. Dette gjør salaten mer spennende og du får en enda mer kremet konsistens.

For ekstra smak kan du tilsette sprøstekte baconterninger. Dette gjør seg spesielt godt i sellerirot- og squashsalaten dersom du serverer den til fisk.

Lavkarbo potetsalat uten potet

Lavkarbo potetsalat uten potet

5 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time
Antall: 6 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 234kcal | Karbohydrater: 3,8g | Protein: 3g | Fett: 23g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 250 g renset sellerirot
  • 250 g squash
  • Olivenolje
  • Paprikapulver
  • Salt og pepper

Krem

  • 2 dl kremfløte
  • 150 g seterrømme evt. creme fraiche
  • 0,5 sitron, saften
  • 2 ss Sukrinmelis
  • 2 vårløk
  • 1 neve kruspersille
  • 2 ss finhakket dill, helst fersk
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 220 grader.
  • Rens selleriroten før du skjærer den i små terninger. Del squash i ca. like store terninger.
  • Legg sellerirotterningene i en ildfast form. Sirkle over godt med olivenolje, og dryss over paprikapulver, salt og pepper. Rør godt.
  • Stek midt i ovnen i 15 minutter.
  • Ta formen ut av ovnen og bland inn squashterningene. Rør godt. Tilsett mer olje og krydder etter ønske.
  • Stek videre midt i ovnen i 10 minutter.
  • Avkjøl grønnsakene.

Krem

  • Stivpisk kremfløte. Bland inn seterrømme, sitronsaft og sukrinmelis. Kutt vårløk i tynne skiver før du tilsetter dette og finhakket kruspersille og dill.
  • Rør inn de avkjølte grønnsakene. Smak til med salt og pepper, og evt. mer søtning.

Viser 2 kommentarer
  • Mariann Bårdsen
    Svar

    5 stjerner
    Fin oppskrift, men potetsalat uten potet? Det er vel en selvmotsigelse…blir vel riktigere å kalle det squash og sellerorotsalat…

5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search