Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
Kutt pølsen i skiver og deretter i båter. Kutt løken i tynne skiver. Stek skivet løk i en stekepanne med smør eller olje. Tilsett pølsen etter at løken har blitt myk, og stek videre i noen minutter på medium temperatur.
Del blomkål i buketter og stilken i terninger. Legg i en kjele med vann og kok mør. Ca. 10 minutter koketid.
Hell av kokevannet og lag en jevn puré ved hjelp av stavmikser. Rør inn Philadelphia ost, revet cheddar, Dijon sennep, timian, salt og pepper.
Bland pøls og løk i blomkålpuréen. Legg blandingen i en ildfast form. Strø over revet ost.
Stek formen midt i ovnen i ca. 20 minutter, til osten blir gyllen.
Tilbehør
Legg aspargesbønner i en liten ildfast form. Krydre med salt og pepper. Legg over klatter med smør og pinjekjerner.
Stek formen sammen med gratengen i ovnen de siste 10 minuttene.