Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo gratinert pølseform

Lavkarbo gratinert pølseform

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Sennep
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 695kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 500 g pølse med høy kjøttprosent
  • 1 løk
  • Meierismør eller olje til steking
  • 600 g blomkål
  • 100 g Philadelphia ost
  • 50 g revet cheddarost, til puréen
  • 1 ts Dijon sennep
  • 1 ts tørket timian
  • Salt og pepper
  • 100 g revet cheddarost, til topping

Tilbehør

  • 300 g aspargesbønner
  • 3 ss meierismør
  • 3 ss pinjekjerner
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt pølsen i skiver og deretter i båter. Kutt løken i tynne skiver. Stek skivet løk i en stekepanne med smør eller olje. Tilsett pølsen etter at løken har blitt myk, og stek videre i noen minutter på medium temperatur.
  • Del blomkål i buketter og stilken i terninger. Legg i en kjele med vann og kok mør. Ca. 10 minutter koketid.
  • Hell av kokevannet og lag en jevn puré ved hjelp av stavmikser. Rør inn Philadelphia ost, revet cheddar, Dijon sennep, timian, salt og pepper.
  • Bland pøls og løk i blomkålpuréen. Legg blandingen i en ildfast form. Strø over revet ost.
  • Stek formen midt i ovnen i ca. 20 minutter, til osten blir gyllen.

Tilbehør

  • Legg aspargesbønner i en liten ildfast form. Krydre med salt og pepper. Legg over klatter med smør og pinjekjerner.
  • Stek formen sammen med gratengen i ovnen de siste 10 minuttene.

Næringsinnhold

Kalorier: 695kcal | Karbohydrater: 11,8g | Protein: 28g | Fett: 57g