Lavkarbo gratinert pølseform

Gratinert pølseform, middag til store og små!

Det som gratineres er stort sett godt, det er vår filosofi. Smeltet ost gjør noe magisk med en rett og denne pølseformen er ingen unntak. Dette er så enkelt som pølse og stappe, med litt ekstra smak, gratinert i ovnen.

Lavkarbo gratinert pølseform

Når vi velger pølse ser vi alltid etter den med lavest innhold av karbohydrater og den med høyest innhold av kjøtt. Man må regne med noen karbohydrater i pølse, men flere sorter har veldig lite karbohydrater fra stivelse.

Blomkål er brukt som erstatning for potetmos. Sellerirot eller sellerirot og blomkål kan også brukes.

Vi serverte pølseformen med ovnsbakte aspargesbønner med pinjekjerner. Andre forslag er dampet brokkoli, smørstekte asparges eller en enkel salat.

Lavkarbo gratinert pølseform

Sjekk gjerne vår oversikt over karbohydrater i de ulike grønnsakene i denne artikkelen, Lavkarbo mat; Guide til 10 lavkarbo matvaregrupper.

Er du glad i middag med pølse? Sjekk ut denne gode pølsegryten, Lavkarbo pølsegryte

Lavkarbo gratinert pølseform

Lavkarbo gratinert pølseform

5 fra 4 stemmer
Pin Vurdering Print Recipe
Tid: 45 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 695kcal | Karbohydrater: 11,8g | Protein: 28g | Fett: 57g
Allergener
Melk
Sennep

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 500 g pølse med høy kjøttprosent
  • 1 løk
  • Meierismør eller olje til steking
  • 600 g blomkål
  • 100 g Philadelphia ost
  • 50 g revet cheddarost, til puréen
  • 1 ts Dijon sennep
  • 1 ts tørket timian
  • Salt og pepper
  • 100 g revet cheddarost, til topping

Tilbehør

  • 300 g aspargesbønner
  • 3 ss meierismør
  • 3 ss pinjekjerner
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt pølsen i skiver og deretter i båter. Kutt løken i tynne skiver. Stek skivet løk i en stekepanne med smør eller olje. Tilsett pølsen etter at løken har blitt myk, og stek videre i noen minutter på medium temperatur.
  • Del blomkål i buketter og stilken i terninger. Legg i en kjele med vann og kok mør. Ca. 10 minutter koketid.
  • Hell av kokevannet og lag en jevn puré ved hjelp av stavmikser. Rør inn Philadelphia ost, revet cheddar, Dijon sennep, timian, salt og pepper.
  • Bland pøls og løk i blomkålpuréen. Legg blandingen i en ildfast form. Strø over revet ost.
  • Stek formen midt i ovnen i ca. 20 minutter, til osten blir gyllen.

Tilbehør

  • Legg aspargesbønner i en liten ildfast form. Krydre med salt og pepper. Legg over klatter med smør og pinjekjerner.
  • Stek formen sammen med gratengen i ovnen de siste 10 minuttene.

5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search