Gå tilbake
+ porsjoner
Scampigryte

Lavkarbo scampigryte

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Selleri, Skalldyr
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 798kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 0,5 chili
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ts raspet ingefær
  • 0,5 gul løk
  • 150 gram aubergine
  • Olje eller meierismør til steking
  • 400 gram scampi uten skall
  • 2 ss tomatpuré
  • 200 gram kokosmelk (ikke lett)
  • 0,5 lime, saften
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 neve frisk koriander
  • Salt og pepper

Sellerirotpuré

  • 450 gram sellerirot
  • 4 ss olivenolje
  • 0,5 ts røkt paprikapulver (kan utelates)
  • 0,25 ts malt muskat
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Finhakk hvitløk og chili, og rasp ingefær. Del løk og aubergine i terninger.
  • Varm olje eller smør i en kjele til medium temperatur. Fres hvitløk, chili og ingefær i et minutt før du tilsetter scampi. Stek i et par minutter på hver side. Den trenger ikke å være gjennomstekt. Legg scampien over i en skål.
  • Tilsett løk i gryten og frese til den blir myk, ca. 5 minutter. Rør inn tomatpuré og fres i et minutt før du tilsetter kokosmelk, limesaft og paprikapulver. Bruk en stavmikser til å lage en jevn saus. Kok opp og la putre i 10 minutter.
  • Stek aubergine i en stekepanne med olje på medium temperatur. Krydre med salt og pepper. Stek i ca. 10 minutter, til den blir myk og får gylden farge.
  • Tilsett aubergine, scampi og finhakket koriander i gryten og la putre i et minutt eller to. Smak til med salt og pepper før servering.

Sellerirotpuré

  • Rens selleriroten og del i terninger. Legg i en kjele og fyll opp med vann. Kok opp og la koke til den er mør, ca. 10 minutter koketid.
  • Hell av vannet og tilsett olivenolje. Lag en jevn puré ved hjelp av stavmikser. Smak til med røkt paprikapulver, muskat, salt og pepper.

Næringsinnhold

Kalorier: 798kcal | Karbohydrater: 14g | Protein: 54g | Fett: 56g