Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Selleri, Skalldyr
Tid: 30 minutter minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 798kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 0,5 chili
- 1 hvitløksfedd
- 1 ts raspet ingefær
- 0,5 gul løk
- 150 g aubergine
- Olje eller meierismør til steking
- 400 g scampi uten skall
- 2 ss tomatpuré
- 200 g kokosmelk (ikke lett)
- 0,5 lime, saften
- 1 ts paprikapulver
- 1 neve frisk koriander
- Salt og pepper
Sellerirotpuré
- 450 g sellerirot
- 4 ss olivenolje
- 0,5 ts røkt paprikapulver (kan utelates)
- 0,25 ts malt muskat
- Salt og pepper
Finhakk hvitløk og chili, og rasp ingefær. Del løk og aubergine i terninger.
Varm olje eller smør i en kjele til medium temperatur. Fres hvitløk, chili og ingefær i et minutt før du tilsetter scampi. Stek i et par minutter på hver side. Den trenger ikke å være gjennomstekt. Legg scampien over i en skål.
Tilsett løk i gryten og frese til den blir myk, ca. 5 minutter. Rør inn tomatpuré og fres i et minutt før du tilsetter kokosmelk, limesaft og paprikapulver. Bruk en stavmikser til å lage en jevn saus. Kok opp og la putre i 10 minutter.
Stek aubergine i en stekepanne med olje på medium temperatur. Krydre med salt og pepper. Stek i ca. 10 minutter, til den blir myk og får gylden farge.
Tilsett aubergine, scampi og finhakket koriander i gryten og la putre i et minutt eller to. Smak til med salt og pepper før servering.
Sellerirotpuré
Rens selleriroten og del i terninger. Legg i en kjele og fyll opp med vann. Kok opp og la koke til den er mør, ca. 10 minutter koketid.
Hell av vannet og tilsett olivenolje. Lag en jevn puré ved hjelp av stavmikser. Smak til med røkt paprikapulver, muskat, salt og pepper.
Kalorier: 798kcal | Karbohydrater: 14g | Protein: 54g | Fett: 56g