Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo ovnsbakt tomatsuppe med torsk og chorizo

Ovnsbakt tomatsuppe med torsk og chorizo

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Fisk, Melk
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 662kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Ovnsbakt tomatsuppe

  • 1 sjalottløk
  • 0,5 rødløk
  • 500 g cherrytomater eller klasetomater
  • 0,5 chili
  • 1 hvitløksfedd
  • 100 g hel fetaost
  • 0,5 dl olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts Sukrin gold (kan utelates)

Torsk og chorizo

  • 20 g gresskarkjerner
  • 200 g torskefilet
  • 25 g chorizo
  • Meierismør eller olje til steking
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt sjalottløk og rødløk i båter. Bruker du store tomater deler du de i fire båter. Legg i en ildfast form med de andre grønnsakene og fetaost. Sirkle over olivenolje og dryss over salt og pepper.
  • Bak midt i ovnen i 30 minutter.
  • Hell alt innholdet fra formen i en blender eller foodprosessor. Tilsett oregano og Sukrin gold. Pulser til en kremet suppe. Spe med litt vann til ønsket konsistens.
  • Rist gresskarkjerner noen minutter i en tørr stekepanne på høy varme. Legg i en skål.
  • Del torksfileten i litt tykke terninger. Kutt chorizo i tynne skiver og deretter i båter.
  • Krydre fisken med salt og pepper. Stek sammen med chorizo i en stekepanne med smør eller olje på medium temperatur. Stek til fisken flaker seg, noen minutter på hver side.
  • Server suppen med stekt torsk, chorizo og gresskarkjerner.

Næringsinnhold

Kalorier: 662kcal | Karbohydrater: 9.9g | Protein: 35g | Fett: 52g