Ovnsbakt tomatsuppe med torsk og chorizo





Ovnsbakt tomatsuppe, toppet med stekt torsk!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Ovnsbakt tomatsuppe har lenge surret på TikTok som en mattrend. Opprinnelig serveres dette som spaghetti med tomatsaus. Vi har gjort retten lavkarbo-vennlig ved å lage den som en tomatsuppe og tilsette fisk og litt chorizo.

Torsk kan byttes med laks eller sei. Chorizo kan byttes med bacon eller utelates helt.

Lavkarbo ovnsbakt tomatsuppe med torsk og chorizo

Gresskarkjerner kan byttes med litt hakkede mandler eller solsikkekjerner.

Spis gjerne suppen uten fisk som topping og server den med for eksempel kokt egg og litt ekstra fetaost eller revet parmesan.

Suppen kan lages melkefri ved å utelate fetaost.

Server bakt tomatsuppe med et godt lavkarbo brød, for eksempel lyse briks, lavkarbo loff eller frokosttrundstykker.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo ovnsbakt tomatsuppe med torsk og chorizo

Ovnsbakt tomatsuppe med torsk og chorizo

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 662kcal | Karbohydrater: 9.9g | Protein: 35g | Fett: 52g
Allergener
Fisk
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Ovnsbakt tomatsuppe

  • 1 sjalottløk
  • 0,5 rødløk
  • 500 g cherrytomater eller klasetomater
  • 0,5 chili
  • 1 hvitløksfedd
  • 100 g hel fetaost
  • 0,5 dl olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts Sukrin gold (kan utelates)

Torsk og chorizo

  • 20 g gresskarkjerner
  • 200 g torskefilet
  • 25 g chorizo
  • Meierismør eller olje til steking
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt sjalottløk og rødløk i båter. Bruker du store tomater deler du de i fire båter. Legg i en ildfast form med de andre grønnsakene og fetaost. Sirkle over olivenolje og dryss over salt og pepper.
  • Bak midt i ovnen i 30 minutter.
  • Hell alt innholdet fra formen i en blender eller foodprosessor. Tilsett oregano og Sukrin gold. Pulser til en kremet suppe. Spe med litt vann til ønsket konsistens.
  • Rist gresskarkjerner noen minutter i en tørr stekepanne på høy varme. Legg i en skål.
  • Del torksfileten i litt tykke terninger. Kutt chorizo i tynne skiver og deretter i båter.
  • Krydre fisken med salt og pepper. Stek sammen med chorizo i en stekepanne med smør eller olje på medium temperatur. Stek til fisken flaker seg, noen minutter på hver side.
  • Server suppen med stekt torsk, chorizo og gresskarkjerner.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search