Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo vegetargrateng med ristede pinjekjerner

Lavkarbo vegetargrateng med ristede pinjekjerner

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Selleri, Sulfitter
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 475kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 200 g champignon
  • 250 g aubergine
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 rødløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 0,5-1 chili
  • 0,75 dl olivenolje
  • 4 ss tomatpuré
  • 400 g hermetiske hakkede tomater
  • 1 ss balsamicoeddik eller rødvinseddik
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts tørket timian
  • 50 g selleri-ris (les teksten over for tips)
  • 1,5 dl vann
  • Salt og pepper
  • 150 g revet ost

Ristede pinjekjerner

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt champignon i tynne skiver, aubergine, paprika og rødløk i terninger. Finhakk hvitløk og chili.
  • Stek champignon i en tørr stekepanne eller stor gryte på medium temperatur. Når soppen blir saftig og slipper væske tilsetter du aubergine, paprika, rødløk, hvitløk og chili. Stek i ca. 3 minutter før du tilsetter olivenolje og tomatpuré. Surr i stekepannen i ca. 5 minutter.
  • Rør inn hermetiske hakkede tomater, balsamicoeddik, oregano, timian, selleri-ris og vann. (skal du ikke bruke selleri-ris trenger du ikke vann).
  • Kok opp og la putre i ca. fem minutter, til du ser at risen trekker til seg en del av væsken. Smak til med salt og pepper.
  • Hell gryten i en ildfast form og strø over revet ost.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter.

Ristede pinjekjerner

  • Varm en stekepannen til medium temperatur med pinjekjerner, smør og salt.
  • Rør rundt underveis og rist kjernene til de blir gylden.
  • Strø pinjekjerner over vegetargratengen før servering. Server gjerne retten med en enkel salat.

Næringsinnhold

Kalorier: 475kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 16g | Fett: 40g