Lavkarbo vegetargrateng med ristede pinjekjerner

Vegetargrateng med tomat, hvitløk, aubergine og selleri-ris. Skikkelig godt!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Denne gratengen spiser du uten å savne kjøtt. Sammensetningen av krydder og grønnsaker, gratiner med ost, absolutt en rett vi kommer til å lage flere ganger.

Server lavkarbo vegetargrateng som hovedrett eller bruk den som tilbehør til fisk eller kjøtt.

Vi brukte aubergine, champignon, gul paprika og løk. Men andre grønnsaker kan også brukes. Squash kan for eksempel erstatte aubergine.

Lavkarbo vegetargrateng med ristede pinjekjerner

Lavkarbo vegetargrateng med ristede pinjekjerner

Vi toppet vegetargratengen med pistede pinjekjerner. Men hakkede valnøtter kan også brukes. Vi anbefaler deg å toppe gratengen med nøtter eller kjerner for å gi god metthetsfølelse og for å øke fettinnholdet i retten.

Du kan gjerne lage denne retten som en gryterett som ikke gratineres. Da blir den også melkefri.

Selleri-ris

Vi anbefaler deg å teste selleri-ris, fordi det gir en veldig god konsistens og tekstur til gryter og passer godt i denne vegetargratengen.

Lavkarbo vegetargrateng med ristede pinjekjerner

Selleri-ris ser slik ut og er tørket selleri.

Selleri-ris trekker til seg en del væske og derfor skal du tilsette litt vann i gryten, slik at ikke retten blir tørr. Det betyr at dersom du ikke ønsker å bruke selleri-ris skal du også utelate vann.

Lavkarbo vegetargrateng med ristede pinjekjerner

Lavkarbo vegetargrateng med ristede pinjekjerner

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 475kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 16g | Fett: 40g
Allergener
Melk
Selleri
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 200 g champignon
  • 250 g aubergine
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 rødløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 0,5-1 chili
  • 0,75 dl olivenolje
  • 4 ss tomatpuré
  • 400 g hermetiske hakkede tomater
  • 1 ss balsamicoeddik eller rødvinseddik
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts tørket timian
  • 50 g selleri-ris (les teksten over for tips)
  • 1,5 dl vann
  • Salt og pepper
  • 150 g revet ost

Ristede pinjekjerner

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt champignon i tynne skiver, aubergine, paprika og rødløk i terninger. Finhakk hvitløk og chili.
  • Stek champignon i en tørr stekepanne eller stor gryte på medium temperatur. Når soppen blir saftig og slipper væske tilsetter du aubergine, paprika, rødløk, hvitløk og chili. Stek i ca. 3 minutter før du tilsetter olivenolje og tomatpuré. Surr i stekepannen i ca. 5 minutter.
  • Rør inn hermetiske hakkede tomater, balsamicoeddik, oregano, timian, selleri-ris og vann. (skal du ikke bruke selleri-ris trenger du ikke vann).
  • Kok opp og la putre i ca. fem minutter, til du ser at risen trekker til seg en del av væsken. Smak til med salt og pepper.
  • Hell gryten i en ildfast form og strø over revet ost.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter.

Ristede pinjekjerner

  • Varm en stekepannen til medium temperatur med pinjekjerner, smør og salt.
  • Rør rundt underveis og rist kjernene til de blir gylden.
  • Strø pinjekjerner over vegetargratengen før servering. Server gjerne retten med en enkel salat.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search