Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo ostegratinert blomkål med valnøtter (vegetar)

Lavkarbo ostegratinert blomkål med valnøtter (vegetar)

Allergener: Melk, Nøtter
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 760kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 700 g blomkål
  • 1 gul løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss meierismør
  • 4 dl kremfløte
  • 1 ss tørket persille
  • Salt
  • Hvitt pepper
  • 200 g revet mozzarella og cheddar
  • 100 g valnøtter (pluss et par nøtter til topping)

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 210 grader.
  • Kutt blomkål i små buketter og løk i små terninger. Finhakk hvitløk.
  • Varm smør i en kjele til medium temperatur. Surr løk i ca. 5 min før du rører inn hvitløk. Stek videre i et minutt før du tilsetter kremfløte, persille, salt og hvitt pepper. Kok opp og la putre i ca. 5 min. Rør inn én neve revet ost, og spar resten til topping.
  • Kok blomkål i en kjele med vann i ca. 5 min. Hell av kokevannet og rør blomkål og valnøtter inn i fløtesausen.
  • Heller alt i en ildfast form. Topp med revet ost og gjerne et par grovhakkede valnøtter.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min, til osten er gylden.

Næringsinnhold

Kalorier: 760kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 22g | Fett: 68g