Lavkarbo ostegratinert blomkål med valnøtter (vegetar)





Lavkarbo vegetarmiddag – eller et perfekt tilbehør til kjøtt eller fisk!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Det er mange som ønsker å spise både lavkarbo og vegetar, og da er det klart at vi skal ha et bredt utvalgt av retter med denne kombinasjonen.

Lavkarbo ostegratinert blomkål med valnøtter er en digg vegetargraten som du spiser som den er, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Lavkarbo ostegratinert blomkål med valnøtter (vegetar)

Lavkarbo ostegratinert blomkål med valnøtter (vegetar)

Nøtter eller nøttefri?

Valnøtter gir en spennende smak og tekstur, men kan byttes med andre nøtter du foretrekker. Prøv for eksempel salte peanøtter eller mandler.

Bruker du mandler anbefaler vi deg å riste de litt i en tørr stekepanne før du rører de inn i fløtesausen. Da får du frem den gode nøttesmaken.

Ønsker du nøttefri grateng? Da utelater du helt enkelt nøttene, og ønsker du en nøttefri erstatning kan du bruker pinjekjerner. De blir best dersom du rister dem i en tørr stekepanne før de anvendes i retten.

Har du sjekket ut vår oppskrift på fløtegratinert sellerirot eller lavkarbo «mac and cheese» med bacon?

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo ostegratinert blomkål med valnøtter (vegetar)

Lavkarbo ostegratinert blomkål med valnøtter (vegetar)

5 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 760kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 22g | Fett: 68g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 700 g blomkål
  • 1 gul løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss meierismør
  • 4 dl kremfløte
  • 1 ss tørket persille
  • Salt
  • Hvitt pepper
  • 200 g revet mozzarella og cheddar
  • 100 g valnøtter (pluss et par nøtter til topping)

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 210 grader.
  • Kutt blomkål i små buketter og løk i små terninger. Finhakk hvitløk.
  • Varm smør i en kjele til medium temperatur. Surr løk i ca. 5 min før du rører inn hvitløk. Stek videre i et minutt før du tilsetter kremfløte, persille, salt og hvitt pepper. Kok opp og la putre i ca. 5 min. Rør inn én neve revet ost, og spar resten til topping.
  • Kok blomkål i en kjele med vann i ca. 5 min. Hell av kokevannet og rør blomkål og valnøtter inn i fløtesausen.
  • Heller alt i en ildfast form. Topp med revet ost og gjerne et par grovhakkede valnøtter.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min, til osten er gylden.

Viser 2 kommentarer
  • Amund Grønvold
    Svar

    5 stjerner
    Denne var god. Og enkel. Takk

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search