Varm kremfløte til medium temperatur i en kjele. Trekk kjelen fra varmen og bland inn grovhakket sjokolade. La sjokoladen ligge i fløten i et par minutter før du begynner å røre. Rør til all sjokoladen er oppløst. Rør inn meierismør. Bruk en miksmaster til å piske røren godt sammen.
Sett i kjøleskapet frem til trøffelblandingen har stivnet, i minst 4 timer og gjerne over natten.
Rull kuler av massen med hendene. 15 gram per kule er passelig størrelse. Bruk gjerne engangshansker for å avgi minst mulig varme fra hendene til sjokoladen, slik at kulene holder seg fast.
Sett trøflene på et brett med bakepapir og la stå i kjøleskap til de er faste, rundt 1 timer.
Nå kan du gjerne dyppe kulene i smeltet sjokolade og la sjokoladen stivne i kjøleskap, eller du kan rulle kulene i det du måtte ønske. Se tips over oppskriften.