Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo Sarah Bernhardt med gul krem - småkaker

Lavkarbo Sarah Bernhardt med gul krem - småkaker

Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 3 timer
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 25 stk.)
Kalorier: 163kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Gul krem

  • 3 eggeplommer
  • 100 g finesse bakesukker
  • 125 g kremfløte
  • 125 g romtemperert meierismør
  • 1 krm vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

Kjeksbunn

Sjokoladetrekk

Fremgangsmåte

Gul krem

  • Varm eggeplommene, søtning og kremfløte i en kjele. Varm sakte opp til rett under kokepunktet, mens du rører. Rør frem til du ser at massen tykner. Dette tar ca. 20 min.
  • Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett smør og vaniljepulver. Rør frem til smøret har smeltet.
  • Sett vaniljekremen i kjøleskap i minimum to timer, frem til den tykner. Dersom kremen er rennende etter to timer kan du piske den forsiktig med en visp eller miksmaster. Ikke pisk for mye, da får du smør-konsistens.

Kjeksbunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Pisk eggehviten stiv. Tilsett søtning og pisk videre i et par minutter. Vend mandelmel forsiktig inn i massen.
  • Dekk et bakebrett med bakepapir. Rull en liten ball i hendene og trykk den flat på bakebrettet. Ca. 15 gram deig per kjeks er en fin størrelse. Kjeksene kan ligge tett, da de ikke hever.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 13 min. Kjeksene skal bli lett gylden.
  • Fyll den gule kremen i sprøytepose og fordel kremen på avkjølte kjeks.
  • Smelt sjokolade over vannbad og rør inn kokosolje. Dypp den gule kremen i sjokoladen. Sett til avkjøling frem til sjokoladen har stivnet.
  • Oppbevar i kjøleskap. Kan fryses.

Næringsinnhold

Kalorier: 163kcal | Karbohydrater: 1.3g | Protein: 3g | Fett: 14g