Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo cheesy gryterett

Lavkarbo cheesy gryterett

Allergener: Melk, Selleri, Sulfitter
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 899kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 300 g kjøttdeig av storfe
  • 1,5 sjalottløk
  • 1 paprika
  • 0,5 stengel stangselleri
  • 175 g aubergine
  • 1 hvitløksfedd
  • Olivenolje til steking
  • 1,5 ss tomatpuré
  • 200 g hermetiske hakkede tomater
  • 0,75 dl kremfløte
  • 0,5 ss eplecidereddik
  • 1 ss garam masala krydder
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • Salt og pepper
  • 0,5 potte finhakket koriander
  • 100 g revet cheddarost

Fremgangsmåte

  • Kutt sjalottløk, paprika, stangselleri og aubergine i små terninger. Finhakk hvitløk.
  • Varm olivenolje i en gryte til medium temperatur. Stek kjøttdeigen til den er brunet. Tilsett de øvrige grønnsakene og stek i ca. 5 minutter før du tilsetter tomatpuré. Stek i ytterligere 1 minutt.
  • Rør inn de resterende ingrediensene, unntatt koriander og cheddarost. Kok opp og la putre under lokk i 25 min. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer av de andre krydderne.
  • Rør inn koriander og cheddarost og la putre i et par minutter slik at osten smelter. Hold gjerne igjen litt ost dersom du ønsker revet ost til topping.

Næringsinnhold

Kalorier: 899kcal | Karbohydrater: 12.5g | Protein: 50g | Fett: 71g