Lavkarbo cheesy gryterett





Gryterett med cheddarost

Lavkarbo cheesy gryterett er en smaksrik, mektig og fyldig gryterett som vi tror de fleste vil like.

Vi har brukt sjalottløk, stangselleri, aubergine og paprika i gryteretten. Men prøv gjerne med andre kombinasjoner, som for eksempel squash, champignon, edamamebønner eller aspargesbønner. Kutter du grønnsakene i små biter blir gryteretten best.

Garam masala krydder selges i de fleste matbutikker med bredt utvalg, eller kjøp det i en orientalsk matbutikk. Krydderet er anvendelig og kan brukes i tacoen som variasjon eller som krydder i gryter og lignende.

Lavkarbo cheesy gryterett

Lavkarbo cheesy gryterett

Cheddarost

Cheddarost finnes i mange varianter og vi anbefaler at du enten kjøper hel cheddar som du river selv eller en ferdig revet som er minst mulig prosessert. Se etter hvor mye karbohydrater det er i osten, og jo høyere andel desto mer prosessert er osten. Vi brukte en blanding med cheddar og mozzarella, så bruk gjerne det for variasjon.

Passende tilbehør

Lavkarbo cheesy gryterett passer godt sammen med en enkel frisk salat, eller med blomkålris eller sellerirotpuré. Lavkarbo ostelapper er også godt til retten.

Vil du ha inspirasjon til andre sorter gryterett finner du flere varianter her: Bali gryterett, eksotisk gryterett, gryterett med kjøttdeig og baconost, Amerikansk gryte | Toro-inspirert, kjøttdeiggryte eller kebabgryte med selleri-ris.

 

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo cheesy gryterett

Lavkarbo cheesy gryterett

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 899kcal | Karbohydrater: 12.5g | Protein: 50g | Fett: 71g
Allergener
Melk
Selleri
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 300 g kjøttdeig av storfe
  • 1,5 sjalottløk
  • 1 paprika
  • 0,5 stengel stangselleri
  • 175 g aubergine
  • 1 hvitløksfedd
  • Olivenolje til steking
  • 1,5 ss tomatpuré
  • 200 g hermetiske hakkede tomater
  • 0,75 dl kremfløte
  • 0,5 ss eplecidereddik
  • 1 ss garam masala krydder
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • Salt og pepper
  • 0,5 potte finhakket koriander
  • 100 g revet cheddarost

Fremgangsmåte

  • Kutt sjalottløk, paprika, stangselleri og aubergine i små terninger. Finhakk hvitløk.
  • Varm olivenolje i en gryte til medium temperatur. Stek kjøttdeigen til den er brunet. Tilsett de øvrige grønnsakene og stek i ca. 5 minutter før du tilsetter tomatpuré. Stek i ytterligere 1 minutt.
  • Rør inn de resterende ingrediensene, unntatt koriander og cheddarost. Kok opp og la putre under lokk i 25 min. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer av de andre krydderne.
  • Rør inn koriander og cheddarost og la putre i et par minutter slik at osten smelter. Hold gjerne igjen litt ost dersom du ønsker revet ost til topping.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search