Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo pizza med pepperoni (Ketokokeboken)

Lavkarbo pizza med pepperoni (Ketokokeboken)

Allergener: Melk, Sulfitter
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 713kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 150 g revet mozzarella
  • 1,5 dl vann
  • 3 ss raps- og olivenolje
  • 1 ss eplecidereddik
  • 30 g pofiber
  • 20 g Fiberhusk (psyllium)
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt

Topping

  • 150 g ferdig pizzasaus, f.eks. Mutti classic pizzasaus
  • 125 g revet ost
  • 30 g grønn paprika
  • 30 g champignon
  • 75 g pepperoni
  • 20 g sort oliven
  • Frisk basilikum

Fremgangsmåte

Pizzabunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Bland mozzarella, vann, olje og eplecidereddik i en blender til en jevn masse.
  • Rør sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle før du tilsetter væsken fra blenderen. Kna til en fast deig.
  • Kjevle deigen til en tynn bunn mellom to bakepapir. Deigen skal dekke et helt bakebrett. Fjern det øverste bakepapiret og legg bunnen med bakepapir på et bakebrett. Rull opp en liten kant ytterst. Prikk bunnen med en gaffel for å hindre at den blåser seg opp i ovnen.
  • Forstek pizzabunnen på midterste rille i ovnen i ca. 18 minutter.

Topping

  • Skru opp temperaturen i stekeovnen til 220 grader.
  • Smør pizzasaus på bunnen. Strø over revet ost.
  • Skjær paprika i tynne staver og champignon i tynne skiver.
  • Legg paprika, champignon, pepperoni og sort oliven over osten.
  • Stek på midterste rille i ovnen til osten er gyllen, ca. 10 minutter.
  • Strø over frisk basilikum før servering.

Merknader

Oppskriften er hentet fra Ketokokeboken, skrevet av Sofie Hexeberg og Stina Natalia Nilsen. 

Næringsinnhold

Kalorier: 713kcal | Karbohydrater: 11.1g | Protein: 44g | Fett: 49g