Lavkarbo pizza med pepperoni (Ketokokeboken)





Vi vil deler vår beste oppskrift på pizza fra Ketokokeboken med deg!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Denne oppskriften på lavkarbo pizza er enkel å lage og lett å like. Du fyller pizzaen med det fyllet du liker, men prøv gjerne vårt forlag med pepperoni, da vi synes denne kombinasjonen ble digg.

Lavkarbo pizza med pepperoni (Ketokokeboken)

Lavkarbo pizza med pepperoni (Ketokokeboken). Foto, Line Dammen.

Tips til perfekt resultat

Når du skal bake med ulike typer fibermel som havrefiber, pofiber og fiberhusk er det essensielt at du har en kjøkkenvekt som er til å stole på. Fibermel veier lite i forhold til volum og små variasjoner i vekt vil derfor påvirke resultatet.

Skal du for eksempel ha 30 g pofiber i en oppskrift men ser at du får 35 gram i bollen, da må du fjerne 5 gram for å få perfekt resultat.

Når vi jobber med utvikling av lavkarbo bakeoppskrifter lager vi en deig opp mot 10 ganger for å perfeksjonere den. I de ulike variasjonene veksler vi mellom 5-10 gram av de ulike fibersortene, og dette er nok til å gi et annerledes resultat. Vær derfor nøye for optimalt resultat!

Ketokokeboken

Ønsker du flere spennende oppskrifter som hele familien vil elske, sjekk ut om Ketokokeboken, skrevet av Sofie Hexeberg og Stina Natalia Nilsen, kan være noe for deg. Du kan lese mer om boken her.

 

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo pizza med pepperoni (Ketokokeboken)

Lavkarbo pizza med pepperoni (Ketokokeboken)

4.67 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 713kcal | Karbohydrater: 11.1g | Protein: 44g | Fett: 49g
Allergener
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 150 g revet mozzarella
  • 1,5 dl vann
  • 3 ss raps- og olivenolje
  • 1 ss eplecidereddik
  • 30 g pofiber
  • 20 g Fiberhusk (psyllium)
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt

Topping

  • 150 g ferdig pizzasaus, f.eks. Mutti classic pizzasaus
  • 125 g revet ost
  • 30 g grønn paprika
  • 30 g champignon
  • 75 g pepperoni
  • 20 g sort oliven
  • Frisk basilikum

Fremgangsmåte

Pizzabunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Bland mozzarella, vann, olje og eplecidereddik i en blender til en jevn masse.
  • Rør sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle før du tilsetter væsken fra blenderen. Kna til en fast deig.
  • Kjevle deigen til en tynn bunn mellom to bakepapir. Deigen skal dekke et helt bakebrett. Fjern det øverste bakepapiret og legg bunnen med bakepapir på et bakebrett. Rull opp en liten kant ytterst. Prikk bunnen med en gaffel for å hindre at den blåser seg opp i ovnen.
  • Forstek pizzabunnen på midterste rille i ovnen i ca. 18 minutter.

Topping

  • Skru opp temperaturen i stekeovnen til 220 grader.
  • Smør pizzasaus på bunnen. Strø over revet ost.
  • Skjær paprika i tynne staver og champignon i tynne skiver.
  • Legg paprika, champignon, pepperoni og sort oliven over osten.
  • Stek på midterste rille i ovnen til osten er gyllen, ca. 10 minutter.
  • Strø over frisk basilikum før servering.

Kommentar

Oppskriften er hentet fra Ketokokeboken, skrevet av Sofie Hexeberg og Stina Natalia Nilsen. 

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search