Gå tilbake
Hjemmelaget smør

Hjemmelaget smør

Allergener: Melk
Tid: 15 minutter
Kalorier: 742kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 800 g seterrømme eller kremfløte
  • Salt

Fremgangsmåte

  • Legg seterrømme eller kremfløte i en bakebolle og pisk i 5-10 minutter med en miksmaster, eller bruk en kjøkkenmaskin.
  • Når det er dannet klumper av fett i bakebollen og kjernemelk har skilt seg fra fettet er smøret klart. Ta vare på kjernemelken og bruk den for eksempel i bakverk eller matlaging.
  • Hell alt over i en sikt. Press forsiktig kjernemelken gjennom sikten. Skyll gjerne smøret i kaldt vann for å fjerne mer av kjernemelken.
  • Kna smøret godt sammen og smak til med salt.
  • Oppbevar i en lukket beholder i kjøleskap. Holdbart i flere uker i kjøleskap. Kan fryses for lengre holdbarhet.

Næringsinnhold

Servering: 100 gram | Kalorier: 742kcal | Karbohydrater: 0,5g | Protein: 0,5g | Fett: 82g