Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo brokkoligrateng med bacon og valnøtter. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo brokkoligrateng med bacon og valnøtter

Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 1 time
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 619kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 brokkoli
  • Meierismør til steking
  • 50 g valnøtter
  • 150 baconterninger
  • 2 egg
  • 2 dl kremfløte
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts chillipulver
  • Salt og pepper
  • 150 g revet ost

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, over- og undervarme.
  • Skjær brokkolien i biter og legg i en smurt ildfast form.
  • Varm smør i en stekepanne til medium temperatur og stek baconterninger til det er gjennomstekt. Legg baconterningene og hakkede valnøtter i den ildfaste formen.
  • Pisk sammen egg, fløte, hvitløkspulver, chilipulver og litt salt og pepper. Hell over brokkoliblandingen. Strø over revet ost.
  • Stek midt i stekeovnen i mellom 25-30 minutter, til osten er gyllen.
  • Server gjerne med friske urter på toppen.

Næringsinnhold

Kalorier: 619kcal | Karbohydrater: 3,3g | Protein: 25g | Fett: 55g