Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo energibar. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo energibar

Allergener: Nøtter
Tid: 2 timer 15 minutter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 12 små barer)
Kalorier: 155kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 225 g mandler
  • 25 g solsikkekjerner
  • 25 g gresskarkjerner
  • 10 g kokosflak
  • 100 g SukrinSirup maple
  • 0,5 ts maldonsalt

Fremgangsmåte

  • Bland sammen mandler, solsikkekjerner, gresskarkjerner og kokosflak i en bolle. Sørg for at alt er jevnt fordelt.
  • Varm sirup og salt i en kasserolle på lav varme i 1–2 minutter, eller smelt blandingen i mikrobølgeovnen i ca. 45 sekunder, til det er godt blandet.
  • Hell sirupblandingen over nøtteblandingen, og rør til alt er jevnt fordelt.
  • Press massen ned i en form (14x20 cm) kledd med bakepapir. Sørg for at den er kompakt.
  • Sett formen i fryseren i 1–2 timer. Ta ut og skjær barer.
  • Oppbevar barene i kjøleskap til servering.

Næringsinnhold

Kalorier: 155kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 5g | Fett: 12g