Lavkarbo frølapper (glutenfritt)
Tid: 45 minutter minutter
Porsjoner: 1 stekebrett (1 brett gir 6 lapper)
Kalorier: 224kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 40 g solsikkekjerner
- 30 g gresskarkjerner
- 30 g linfrø
- 4 egg
- 100 g revet ost
- 3 ts Fiberhusk (malt psyllium)
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts salt
- Evt. gresskarkjerner til topping
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
Mal solsikkekjerner, gresskarkjerner og linfrø til grovt mel i en foodprosessor.
Bland sammen alle ingrediensene i en bakebolle. La røren hvile i rundt 10 minutter.
Legg bakepapir på et stekebrett. Fordel røren i sirkler på brettet. 2 ss er nok til én frølapp.
Strø over gresskarkjerner, eller andre frø, etter ønske.
Stek på midterste rille i stekeovnen i 20-25 minutter, til de er gyllen.
Avkjøl på rist. Oppbevar i frys eller noen dager i en brødpose, gjerne i kjøleskap.
Kalorier: 224kcal | Karbohydrater: 0,6g | Protein: 14g | Fett: 17g