Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo frølapper

Lavkarbo frølapper (glutenfritt)

Allergener: Egg, Melk
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 1 stekebrett (1 brett gir 6 lapper)
Kalorier: 224kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 40 g solsikkekjerner
  • 30 g gresskarkjerner
  • 30 g linfrø
  • 4 egg
  • 100 g revet ost
  • 3 ts Fiberhusk (malt psyllium)
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • Evt. gresskarkjerner til topping

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Mal solsikkekjerner, gresskarkjerner og linfrø til grovt mel i en foodprosessor.
  • Bland sammen alle ingrediensene i en bakebolle. La røren hvile i rundt 10 minutter.
  • Legg bakepapir på et stekebrett. Fordel røren i sirkler på brettet. 2 ss er nok til én frølapp.
  • Strø over gresskarkjerner, eller andre frø, etter ønske.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i 20-25 minutter, til de er gyllen.
  • Avkjøl på rist. Oppbevar i frys eller noen dager i en brødpose, gjerne i kjøleskap.

Næringsinnhold

Kalorier: 224kcal | Karbohydrater: 0,6g | Protein: 14g | Fett: 17g