Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo høstsuppe med kylling. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo høstsuppe med kylling

Allergener: Melk, Selleri
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 608kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 300 g kyllingfilet eller lårfilet
  • 1 hvitløksfedd
  • 3 selleristenger
  • 150 g knaskerøtter eller gulrot
  • 0,5 purreløk
  • 1 ss meierismør til steking
  • 1 ts paprikapulver
  • Salt og pepper
  • 2 dl kyllingkraft
  • 1 dl vann
  • 150 g crème fraîche
  • Urter eller spirer til servering (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Kutt kyllingfilet i middels store biter. Finhakk hvitløk. Kutt selleri, knaskerøtter og purre i tynne skiver.
  • Varm smør til middels varme i en kasserolle. Stek kyllingbitene til de er gjennomstekte. Krydre med paprikapulver, salt og pepper etter smak. Sett til side.
  • Stek hvitløk, selleri, knaskerøtter og purreløk i kasserollen. Stek grønnsakene i 5-7 minutter.
  • Hell i kyllingkraft, vann og crème fraîche og la det småkoke i ca. 15 minutter for å la smakene utvikle seg. Tilsett mer væske etter behov.
  • Tilsett kyllingbitene i suppen, og la putre i noen minutter til kyllingkjøttet er gjennomvarmet.
  • Smak til med paprikapulver, salt og pepper. Server gjerne med ferske urter eller spirer.

Næringsinnhold

Kalorier: 608kcal | Karbohydrater: 8,2g | Protein: 53g | Fett: 39g