Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo jordbærmuffins

LAVKARBO JORDBÆRMUFFINS

Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 1 time
Porsjoner: 14 muffins
Kalorier: 284kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Jordbærmuffins

  • 75 g meierismør
  • 40 g mandelsmør
  • 4 egg
  • 120 g Bakesukkr
  • 100 g rømme
  • 30 g avfettet linfrømel
  • 175 g mandelmel
  • 2 ts bakepulver
  • 5 dråper vaniljeessens
  • 125 g ferske jordbær

Smørkrem

  • 150 g romtemperert kremost
  • 100 g romtemperert meierismør
  • 70 g Bakesukkr
  • Evt. ferske jordbær til topping

Fremgangsmåte

Jordbærmuffins

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Smelt meierismør og mandelsmør.
  • Pisk egg og bakesukkr til eggedosis.
  • Tilsett smeltet meierismør og mandelsmør i eggedosisen og bland godt. Bland inn de øvrige ingrediensene unntatt jordbær. Pisk til en jevn røre.
  • Vask og kutt jordbær i små biter. Vend dette forsiktig inn i muffinsrøren.
  • Fyll muffinsformene 2/3 full med muffinsrøren.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 25 - 30 minutter. Sjekk at muffinsene er gjennomstekt før du tar de ut av ovnen. Avkjøl muffinsene før du smører de med smørkrem.

Smørkrem

  • Pisk kremost, meierismør og søtning til luftig smørkrem uten klumper.
  • Topp muffinsene med smørkrem. Bruk enten en kniv eller en sprøytepose.
  • Topp gjerne muffinsene med ferske jordbær.

Næringsinnhold

Kalorier: 284kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 8g | Fett: 25g