Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo nøttebar med kokoskaramell. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo nøttebar med kokoskaramell

Allergener: Peanøtter
Tid: 2 timer
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 12 barer)
Kalorier: 174kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 240 g kokoskrem
  • 4 ss Sukrin gold
  • 125 g peanøttsmør eller mandelsmør
  • 30 g kokosmel (fettredusert)
  • 100 g hakkede peanøtter
  • Maldonsalt til topping

Fremgangsmåte

  • Varm opp kokoskrem og søtning i en kjele til blandingen begynner å boble. Skru ned til medium varme og la det småkoke i 15 minutter, mens du rører hyppig.
  • Avkjøl blandingen litt før du rører inn peanøttsmør (eller mandelsmør) og kokosmel til alt er godt blandet. Smak på deigen for å sjekke om du ønsker mer søtning.
  • Grovhakk peanøtter med en kniv.
  • Dekk bunnen av en silikonform eller en ildfast form (14x20 cm) med bakepapir, og legg halvparten av de hakkede peanøttene i bunnen.
  • Fordel peanøtt-karamellblandingen jevnt over peanøttlaget, og topp med resten av peanøttene og litt maldonsalt.
  • Sett formen i frysen i minst én time. Skjær deretter barene i biter og oppbevar dem i kjøleskapet.

Næringsinnhold

Kalorier: 174kcal | Karbohydrater: 2,3g | Protein: 6g | Fett: 15g