Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo nøttegranola

Lavkarbo nøttegranola

Allergener: Nøtter, Sesamfrø
Tid: 35 minutter
Porsjoner: 1 norgesglass
Kalorier: 610kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 120 g mandler
  • 100 g valnøtter
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 25 g kokosolje eller meierismør
  • 20 g Sukrin gold
  • 1 ts kanel
  • 1 klype salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 150 grader.
  • Bruk en morter eller kjevle til å hakke mandler, valnøtter og gresskarkjerner til ønsket størrelse. Eller pulser et par runder i en foodprosessor.
  • I en separat bolle, bland sammen smeltet kokosolje, sukrin gold, kanel og salt.
  • Bland inn nøtter og frø. Rør godt til alt er jevnt fordelt.
  • Fordel blandingen på et stekebrett med bakepapir eller i en airfryer.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i 8 minutter. Rør om og stek i ytterligere 5-10 minutter, frem til granolaen er gyllen. Stek alternativt i airfryer på 160 grader i ca. 10 minutter. Sjekk granolaen underveis for å sikre at den er sprø og gyllen.
  • Avkjøl helt. Oppbevar i en lufttett beholder.

Næringsinnhold

Servering: 100 gram | Kalorier: 610kcal | Karbohydrater: 3,5g | Protein: 17g | Fett: 56g