Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo panna cotta med kirsebær

Lavkarbo panna cotta med kirsebær

Allergener: Melk
Tid: 2 timer 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 491kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Panna cotta

  • 3 stk. gelatinplater
  • 5 dl kremfløte
  • 50 g Finesse bakesukker
  • 0,5 ts vaniljepulver

Kirsebærsaus uten sukker

  • 0,5 stk. gelatinplater
  • 200 g frosne kirsebær
  • 35 g Finesse bakesukker

Fremgangsmåte

Panna cotta

  • Legg gelatinet en skål med kaldt vann og la ligge i 10 min.
  • Varm kremfløte, søtning og vaniljepulver opp til kokepunktet i en kjele. Trekk kjelen vekk fra varmen.
  • Klem ut vannet fra gelatinet og rør inn i kjelen. Rør til alt er oppløst.
  • Sett kjelen i vasken med kaldt vann og la stå i ca. 10 min, slik at fløten kjøles ned. Da unngår du at vaniljepulveret faller til bunnen i glasset.
  • Hell blandingen i glass eller små skåler. Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer.

Kirsebærsaus

  • Legg gelatinet i en skål med kaldt vann og la ligge i 10 min.
  • Kok opp fryste kirsebær og søtning i en kjele. Ikke tilsett vann da bærene avgir rikelig med væske når de tiner. La blandingen putre i ca. 5 min.
  • Trekk kjelen vekk fra varmen. Bland inn avrent gelatin og rør til gelatinet er oppløst.
  • Sett i kjøleskap i minst 2 timer. Sausen blir fastere når den avkjøles.
  • Server panna cotta med kirsebærsaus som topping.

Næringsinnhold

Kalorier: 491kcal | Karbohydrater: 8,5g | Protein: 3g | Fett: 46g