Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Ernærings Etikett
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Lavkarbo panna cotta med kirsebær
Allergener:
Melk
Tid:
2
timer
timer
30
minutter
minutter
Porsjoner:
4
porsjoner
Kalorier:
491
kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Ingredienser
Panna cotta
3
stk.
gelatinplater
5
dl
kremfløte
50
g
Finesse bakesukker
0,5
ts
vaniljepulver
Kirsebærsaus uten sukker
0,5
stk.
gelatinplater
200
g
frosne kirsebær
35
g
Finesse bakesukker
Fremgangsmåte
Panna cotta
Legg gelatinet en skål med kaldt vann og la ligge i 10 min.
Varm kremfløte, søtning og vaniljepulver opp til kokepunktet i en kjele. Trekk kjelen vekk fra varmen.
Klem ut vannet fra gelatinet og rør inn i kjelen. Rør til alt er oppløst.
Sett kjelen i vasken med kaldt vann og la stå i ca. 10 min, slik at fløten kjøles ned. Da unngår du at vaniljepulveret faller til bunnen i glasset.
Hell blandingen i glass eller små skåler. Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer.
Kirsebærsaus
Legg gelatinet i en skål med kaldt vann og la ligge i 10 min.
Kok opp fryste kirsebær og søtning i en kjele. Ikke tilsett vann da bærene avgir rikelig med væske når de tiner. La blandingen putre i ca. 5 min.
Trekk kjelen vekk fra varmen. Bland inn avrent gelatin og rør til gelatinet er oppløst.
Sett i kjøleskap i minst 2 timer. Sausen blir fastere når den avkjøles.
Server panna cotta med kirsebærsaus som topping.
Næringsinnhold
Kalorier:
491
kcal
|
Karbohydrater:
8,5
g
|
Protein:
3
g
|
Fett:
46
g