Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo pestosnurrer

Lavkarbo pestosnurrer (glutenfritt)

Allergener: Egg, Melk
Tid: 1 time 30 minutter
Porsjoner: 1 deig (1 deig gir 10 boller)
Kalorier: 281kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Boller

  • 150 g cottage cheese
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g smeltet meierismør
  • 3 egg str. M eller L
  • 120 g havrefiber
  • 2 ss fiberhusk (psyllium)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts Finesse bakesukker
  • 1 ts salt

Fyll og topping

  • 5 ss pesto
  • 4 ss soltørket tomat
  • 150 g revet ost
  • 4 ss pinjekjerner

Fremgangsmåte

  • Bland alt det våte i en blender og pulser til en jevn masse.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle og hell over væsken fra blenderen. Bland godt med en kjøkkenmaskin eller miksmaster. Samle deigen i bunnen av bollen.
  • Fyll vasken med varmt vann og sett bakebollen i vasken. Dekk bollene med plast og kjøkkenhåndklær. La heve i ca. 60 minutter.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Kjevle deigen mellom to bakepapir. Fjern det øverste papiret. Smør deigen med pesto og strø over soltørket tomat og 1/3 del av osten.
  • Rull deigen til en pølsen, fra langsiden og over til motsatt side. Del pølsen i like store boller.
  • Legg bollene på et bakebrett med bakepapir. Trykk de litt ned mot brettet slik at kantene blir runde i kantene. Strø over resten av osten og topp med pinjekjerner.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 35 minutter.
  • Pestosnurrene oppbevares i en lukket beholder i kjøleskap i et par dager eller fryses til en annen anledning for lengre holdbarhet.

Merknader

Aktivering av gjær
*Dersom du velger en annen søtning enn finesse bakesukker må du tilsette en av følgende for å aktivere gjæren, 1 ts (yaconsirup, inulinpulver, tagatesse, bakesukkr eller tagasøtt). Honning kan også brukes da karbohydratene fra honningen "spises" av gjæren underveis i hevingsprosessen. 

Næringsinnhold

Kalorier: 281kcal | Karbohydrater: 1,6g | Protein: 10g | Fett: 24g