Bland alt det våte i en blender og pulser til en jevn masse.
Bland alt det tørre i en bakebolle og hell over væsken fra blenderen. Bland godt med en kjøkkenmaskin eller miksmaster. Samle deigen i bunnen av bollen.
Fyll vasken med varmt vann og sett bakebollen i vasken. Dekk bollene med plast og kjøkkenhåndklær. La heve i ca. 60 minutter.
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
Kjevle deigen mellom to bakepapir. Fjern det øverste papiret. Smør deigen med pesto og strø over soltørket tomat og 1/3 del av osten.
Rull deigen til en pølsen, fra langsiden og over til motsatt side. Del pølsen i like store boller.
Legg bollene på et bakebrett med bakepapir. Trykk de litt ned mot brettet slik at kantene blir runde i kantene. Strø over resten av osten og topp med pinjekjerner.
Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 35 minutter.
Pestosnurrene oppbevares i en lukket beholder i kjøleskap i et par dager eller fryses til en annen anledning for lengre holdbarhet.