2dlrødvin(sjekk karbohydrat innhold, ettersom retten skal være lavkarbo)
1ssrødvinseddik
1dlkjøttkraft(evt. kjøttfond og vann)
1tsingefærfinhakket
2ssSukrin gold(eller annen søtning)
Salt og pepper
25gramfettenten meierismør eller ribbefett
Fremgangsmåte
Skjær rødkålen i tynne strimler og legg i en kjele.
Hell over rødvin og kjøttkraft. Evt. fond/buljong og vann, dersom du ikke har kjøttkraft. Tilsett de øvrige ingrediensene, unntatt søtning og fett. Rør om.
Gi rødkålen et oppkok og la den småkoke under lokk i 30 minutter. Tilsett litt mer rødvin dersom for mye av væsken fordamper før den har kokt i 30 minutter.
Ta av lokket og tilsett fett og søtning. Bland dette godt inn og la rødkålen putre uten lokk i 5 til 10 minutter, slik at mesteparten av væsken fordamper.
Rødkålen er ferdig når den er myk.
Merknader
Server gjerne nydelig lavkarbo rødkål til ribbe eller pinnekjøtt. Eller som tilbehør til annen mat.