Go Back
+ servings
lavkarbo torsk

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PANERT TORSK

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 45 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 718kcal | Karbohydrater: 7g | Protein: 63g | Fett: 46g
Allergener
Egg
Fisk
Melk
Nøtter
Selleri
Sesamfrø

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Panering

  • 800 gram torskefilet
  • Salt og pepper
  • 2 egg
  • 6 ss mandelmel evt. mer ved behov
  • 5 ss sesamfrø evt. mer ved behov
  • 2 ss linfrø evt. mer ved behov

Sellerirotpuré

  • 2 sellerirot
  • 4 ss meierismør (evt. olje for melkefri rett)
  • 2 sjalottløk finhakket
  • 2 ss frisk gressløk finhakket
  • 2 krm muskatnøtt
  • Salt og pepper

Til servering

  • 1 brokkoli i buketter
  • 200 gram bacon i terninger

FREMGANGSMÅTE

Panering

  • Skyll og tørk torskefiletene og strø litt salt over fisken, på begge sider. La filetene ligge i fem minutter.
  • Pisk eggene med en gaffel i en dyp skål.
  • Bland mandelmel og frø sammen med salt og pepper i en annen dyp skål. Lag mer panering ved behov.
  • Skyll saltet av torsken og tørk den.
  • Vend torskefiletene først i egg, deretter i melblandingen.
  • Stek fiskestykkene på middels varme i smør i 5-10 minutter på hver side alt etter tykkelse og størrelse på filetene.

Sellerirotpuré

  • Skrell selleriroten og del den i terninger. Legg terningene i en kjele med vann og kok mør. Ca. 10 minutter.
  • Hell av vannet og tilsett smør. Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré.
  • Stek sjalottløk i noen minutter før du blander dette inn i puréen, sammen med gressløk og muskat. Smak til med salt og pepper.

Servering

  • Kok brokkoli og stek bacon.
  • Server panert torsk med sellerirotpuré, kokt brokkoli og stekt bacon.