Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO FROKOSTBLANDING / MUSLI

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 45 mins
Antall: 6 porsjoner (1 brett gir ca. 6 porsjoner)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 313kcal | Karbohydrater: 5g | Protein: 10g | Fett: 27g
Allergener
Nøtter
Sesamfrø

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på 175 grader varmluft.
  • Grovhakk mandler, pistasjnøtter, valnøtter, gresskarkjerne og solsikkekjerner. Bland dette i en bakebolle sammen med sesamfrø, kanel, kardemomme og salt.
  • Bland syltetøyet og vannet sammen med det andre. Dersom det er store eple/pærebiter i syltetøyet kan det være lurt å løse klumpene med en stavmikser før du blander det i korn og nøtteblandingen.
  • Legg bakepapir på et bakebrett og fordel blandingen utover brettet.
  • Stekes på nest nederste rille.
  • Stek i 10 minutter, og bland godt rundt.
  • Stek i 5 minutter, og bland godt rundt.
  • Stek i 5 minutter, og bland godt rundt.
  • Stek i 5 minutter, og bland godt rundt.
  • Når du nå blander skal muslien kjennes tørr. Dersom den kjennes fuktig kan du fortsette med prosessen over, frem til du syntes den kjennes tørr.
  • Du kan også legge et bakepapir over muslien dersom du syntes den blir svidd, før den tørker. Den vil tørke mer når den kommer ut av ovnen og kjølner.
  • Avkjøl muslien helt før du heller den på en krukke.

Kommentar

Lavkarbo frokostblanding oppbevares best i en lukket krukke i romtemperatur.