Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO FISK I KARRI

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 567.85kcal | Karbohydrater: 7.95g | Protein: 45.6g | Fett: 38.3g
Allergener
Fisk
Soya

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 400 gram torsk grytebiter
  • Nøytral olje til steking
  • 0.5 rødløk strimlet
  • 0.5 chili finhakket
  • 1 ts karri
  • 1 ts paprikapulver
  • 3 dl kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 0.5 ts fish sauce
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss fiskefond
  • 0.5 paprika strimlet
  • 0.25 purre skivet
  • 6 mini mais deles i tre
  • 50 gram aspargesbønner
  • salt og pepper
  • Frisk koriander til servering
  • Limebåter til servering

FREMGANGSMÅTE

  • Varm olje i en kjele og surr rødløk til den blir myk og blank. Tilsett chili, karri og paprikapulver. Surr dette i et par minutter.
  • Hell over kokosmelk, vann, fiskefond, soyasaus og fish sauce. Bruk en blender eller stavmikser til å lage en jevn saus. Kok opp og la sausen koke i 10 minutter, uten lokk, slik at den tykner.
  • Tilsett grønnsakene og kok videre i fem minutter før du skrur ned varmen.
  • Tilsett fisken og la den trekke i sausen i ca. 5 minutter.
  • Server fisk i karri med for eksempel blomkålris. Dander retten i skåler sammen med koriander og limebåter.

Kommentar

Serveres med blomkålris eller blomkål- og brokkoliris, slik du ser på bildet.