Gå tilbake
+ porsjoner

Lavkarbo fisk i karri

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Fisk, Soya
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 717kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 300 g torsk i terninger
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 paprika
  • 5 minimais
  • 50 g aspargesbønner
  • Olivenolje til steking
  • 3 dl kokosmelk (ikke lett)
  • 1 dl vann
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss fiskefond
  • 0,5 ts fish sauce (kan utelates)
  • 1 ts karri
  • Salt og pepper
  • Frisk koriander og lime til servering

Grønn brokkoliris

  • 300 g brokkoli
  • 2 ss gresskarkjerner
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Kutt rødløk i små terninger og paprika i strimler. Kutt minimais i tre deler og aspargesbønner i to eller tre deler.
  • Varm olje i en gryte til medium temperatur og stek rødløk og paprika til det blir mykt.
  • Tilsett kokosmelk, vann, soyasaus, fiskefond, fish sauce og karri. Kok opp og la putre i ca. 15 minutter uten lokk.
  • Skru ned temperaturen til rett under kokepunktet. Rør inn fisk, minimais og aspargesbønner. La trekke til fisken flaker seg, ca. fem minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Server med koriander og lime etter ønske.

Grønn brokkoliris

  • Kutt stilken på brokkolien i terninger og pulser til ris i en foodprosessor. Legg risen til side og gjør det samme med brokkolibukettene.
  • Rist gresskarkjerner i en tørr stekepanne på høy temperatur i et par minutter.
  • Tilsett olivenolje og brokkoliris og stek videre i et par minutter. Smak til med salt og pepper.

Næringsinnhold

Kalorier: 717kcal | Karbohydrater: 9.6g | Protein: 42g | Fett: 54g