Go Back
+ servings
Squash spaghetti

OPPSKRIFT PÅ SQUASH SPAGHETTI MED KJØTTSAUS

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 694kcal | Karbohydrater: 14g | Protein: 45g | Fett: 49g
Allergener
Melk
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

UTSTYR

  • Spiralkutter til å lage spaghetti av squash (du kan også bruke en kniv, dersom du ikke har dette)

INGREDIENSER

Kjøttsaus

  • 25 gram meierismør til steking
  • 1 løk finhakket
  • 3-4 champignon i skiver
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 gram kjøttdeig
  • 400 gram hermetisk hakkede tomater
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss oksefond kan utelates
  • 1 ts rødvinseddik kan utelates
  • 4-6 svarte oliven hakket
  • 2 ss blue castello/ blåmuggost
  • 0.5 ts paprikapulver
  • 1 krm kajennepepper
  • Salt og pepper

Spuashspaghetti

  • 1 squash
  • 1 ss meierismør
  • Parmesanost til topping

FREMGANGSMÅTE

Kjøttsaus

  • Smelt smør i en stekepanne og stek løk til den blir blank. Tilsett skivet champignon og stek til soppen faller sammen.
  • Bland inn tomatpuré og kjøttdeig og stek dette i noen minutter før du tilsetter de øvrige ingrediensene.
  • Kok opp og la kjøttsausen småputre i 20 minutter, uten lokk.

Squashspaghetti

  • Vask squashen godt. Bruk en spiralkutter eller en kniv til å skjære tynne strimler av squashen.
  • Kok opp vann i en kjele. Legg squash i et dørslag over vanndamp fra kjelen. Damp squashen i 2-3 minutter mens du rører. Rør inn meierismør, salt og pepper. Når smøret har smeltet er squashspaghettien klar.
  • Bland kjøttsausen med squashspaghetti, strø over parmesanost før servering.