Gå tilbake
+ porsjoner
Fylt aubergine med kjøttdeig og sopp

Lavkarbo fylt aubergine med kjøttdeig

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Sulfitter
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 795kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 2 aubergine
  • Olivenolje
  • 2 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 5 sorte oliven
  • 300 g kjøttdeig
  • 1 ss tomatpuré
  • 200 g hermetisk hakkede tomater
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ss pizzakrydder
  • 1 klype kajennepepper
  • Salt og pepper
  • 150 g revet ost

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Del auberginen i to på langs og skjær ruter i kjøttet med en skarp kniv, uten å skjære gjennom skinnet.
  • Pensle auberginen på innsiden med olivenolje og strø over salt. Legg i en ildfast form med skinnsiden ned. Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 min.
  • Grav ut det meste av innmaten, men la det være igjen litt fruktkjøtt mot skallet. Ta vare på innmaten.
  • Kutt sjalottløk i små terninger, finhakk hvitløk og kutt oliven i små terninger.
  • Varm smør eller olje i en stekepanne til medium temperatur og stek kjøttdeig, sjalottløk og hvitløk til kjøttet er gjennnomstekt. Tilsett tomatpuré og stek i et par minutter.
  • Tilsett biter av aubergine, hermetisk hakkede tomater, oliven, balsamicoeddik, pizzakrydder, kajennepepper, salt og pepper. La dette småputre i ca. 10 min.
  • Legg auberginebåtene tilbake i den ildfaste formen og fyll med kjøttsaus. Strø over revet ost og topp med pizzakrydder.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min, til osten er gylden.

Merknader

Denne retten er god sammen med en frisk salat. 

Næringsinnhold

Kalorier: 795kcal | Karbohydrater: 14g | Protein: 47g | Fett: 59g