Go Back
+ servings
Fylt aubergine

OPPSKRIFT PÅ FYLT AUBERGINE MED KJØTTDEIG OG SOPP

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 45 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 687kcal | Karbohydrater: 15g | Protein: 56g | Fett: 43g
Allergener
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 2 aubergine
  • Olivenolje
  • 400 gram kjøttdeig
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 4 små champignon i skiver
  • 0,25 rød paprika i terninger
  • 5 sorte oliven i skiver
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 1 ss storfefond
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 0,25 ts paprikapulver
  • 2 ss tomatpuré
  • 200 gram hermetisk hakket tomat
  • Salt og pepper
  • 100 gram hel mozzarella ost i lake
  • Pizzakrydder

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Del auberginen i to på langs og skjær ruter i kjøttet med en skarp kniv, uten å komme gjennom skinnet.
  • Pensle auberginen på innsiden, med olivenolje og strø over salt. Bak den på midterste rille i ovnen med skinnsiden ned. Bakes i 20 minutter.
  • Grav ut det meste av innmaten, men la det være igjen litt, slik at auberginene holder formen når du fyller den. Ta vare på innholdet og bland dette inn i kjøttdeigblandingen.
  • Stek kjøttdeig i en stekepanne. Tilsett hvitløk, champignon, paprika, oliven, balsamicoeddik, storfefond, kajennepepper, paprikapulver, salt og pepper.
  • Tilsett tomatpuré, hakket tomat og aubergineinnmaten. La dette småkoke i 10 minutter, slik at litt av væsken fordamper.
  • Legg auberginene i en ildfast form med skinnsiden ned og fyll de med kjøttdeigblandingen. Dersom du har mye av kjøttdeigblandingen igjen serverer du dette ved siden av auberginen når den er ferdig stekt.
  • Legg over skivet fersk mozzarella ost. Strø pizzakrydder over osten før du setter formen inn i ovnen på midterste rille. Stekes i 10 - 12 minutter, til osten er smeltet.

Kommentar

Server gjerne en frisk salat til fylt auberginen med kjøttdeig.