Fylt aubergine med kjøttdeig og sopp

Ja takk, meld meg på (gratis)

Fylt aubergine med kjøttdeig og sopp, en annerledes og spennende middag!

Fylt aubergine med kjøttdeig og sopp, servert med en enkel salat. Enkel og god lavkarbo middag. Aubergine er en fin grønnsak å bruke i ett lavkarbo kosthold da den inneholder 2.5 gram karbohydrater per 100 gram. Aubergine er også kalorifattig og inneholder mye kostfiber, som gjør at du holder deg mett.

Aubergine må varmebehandles før den spises, for å fjerne den bitre smaken. Etter at den er varmebehandlet får den en svampeaktiv konsistens som trekker til seg mye smak fra de andre ingrediensene i retten.

Denne oppskriften viser hvordan du kan bake aubergine i ovnen og du vil kjenne hvor godt den trekker til seg smaken av kjøttsausen.

Fylt aubergine

OPPSKRIFT PÅ FYLT AUBERGINE MED KJØTTDEIG OG SOPP

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 45 minutes
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 687kcal | Karbohydrater: 15g | Protein: 56g | Fett: 43g
Allergener
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 aubergine
  • Olivenolje
  • 400 gram kjøttdeig
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 4 små champignon i skiver
  • 0,25 rød paprika i terninger
  • 5 sorte oliven i skiver
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 1 ss storfefond
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 0,25 ts paprikapulver
  • 2 ss tomatpuré
  • 200 gram hermetisk hakket tomat
  • Salt og pepper
  • 100 gram hel mozzarella ost i lake
  • Pizzakrydder

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Del auberginen i to på langs og skjær ruter i kjøttet med en skarp kniv, uten å komme gjennom skinnet.
  • Pensle auberginen på innsiden, med olivenolje og strø over salt. Bak den på midterste rille i ovnen med skinnsiden ned. Bakes i 20 minutter.
  • Grav ut det meste av innmaten, men la det være igjen litt, slik at auberginene holder formen når du fyller den. Ta vare på innholdet og bland dette inn i kjøttdeigblandingen.
  • Stek kjøttdeig i en stekepanne. Tilsett hvitløk, champignon, paprika, oliven, balsamicoeddik, storfefond, kajennepepper, paprikapulver, salt og pepper.
  • Tilsett tomatpuré, hakket tomat og aubergineinnmaten. La dette småkoke i 10 minutter, slik at litt av væsken fordamper.
  • Legg auberginene i en ildfast form med skinnsiden ned og fyll de med kjøttdeigblandingen. Dersom du har mye av kjøttdeigblandingen igjen serverer du dette ved siden av auberginen når den er ferdig stekt.
  • Legg over skivet fersk mozzarella ost. Strø pizzakrydder over osten før du setter formen inn i ovnen på midterste rille. Stekes i 10 - 12 minutter, til osten er smeltet.

Kommentar

Server gjerne en frisk salat til fylt auberginen med kjøttdeig.


Anbefalt

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search