
Ja takk, meld meg på (gratis)
Fylt aubergine med kjøttdeig og sopp, en annerledes og spennende middag!
Fylt aubergine med kjøttdeig og sopp, servert med en enkel salat. Enkel og god lavkarbo middag. Aubergine er en fin grønnsak å bruke i ett lavkarbo kosthold da den inneholder 2.5 gram karbohydrater per 100 gram. Aubergine er også kalorifattig og inneholder mye kostfiber, som gjør at du holder deg mett.
Aubergine må varmebehandles før den spises, for å fjerne den bitre smaken. Etter at den er varmebehandlet får den en svampeaktiv konsistens som trekker til seg mye smak fra de andre ingrediensene i retten.
Denne oppskriften viser hvordan du kan bake aubergine i ovnen og du vil kjenne hvor godt den trekker til seg smaken av kjøttsausen.

Lavkarbo fylt aubergine med kjøttdeig
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 aubergine
- Olivenolje
- 2 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 5 sorte oliven
- 300 g kjøttdeig
- 1 ss tomatpuré
- 200 g hermetisk hakkede tomater
- 2 ss balsamicoeddik
- 1 ss pizzakrydder
- 1 klype kajennepepper
- Salt og pepper
- 125 g revet ost
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Del auberginen i to på langs og skjær ruter i kjøttet med en skarp kniv, uten å skjære gjennom skinnet.
- Pensle auberginen på innsiden med olivenolje og strø over salt. Legg i en ildfast form med skinnsiden ned. Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 min.
- Grav ut det meste av innmaten, men la det være igjen litt fruktkjøtt mot skallet. Ta vare på innmaten.
- Kutt sjalottløk i små terninger, finhakk hvitløk og kutt oliven i små terninger.
- Varm smør eller olje i en stekepanne til medium temperatur og stek kjøttdeig, sjalottløk og hvitløk til kjøttet er gjennnomstekt. Tilsett tomatpuré og stek i et par minutter.
- Tilsett biter av aubergine, hermetisk hakkede tomater, oliven, balsamicoeddik, pizzakrydder, kajennepepper, salt og pepper. La dette småputre i ca. 10 min.
- Legg auberginebåtene tilbake i den ildfaste formen og fyll med kjøttsaus. Strø over revet ost og topp med pizzakrydder.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min, til osten er gylden.