Fylt aubergine med kjøttdeig og sopp

Fylt aubergine med kjøttdeig og sopp, servert med en enkel salat. Enkel og god lavkarbo middag. Aubergine er en fin grønnsak å bruke i ett lavkarbo kosthold da den inneholder 2.5 gram karbohydrater per 100 gram. Aubergine er også kalorifattig og inneholder mye kostfiber, som gjør at du holder deg mett.

Aubergine må varmebehandles før den spises, for å fjerne den bitre smaken. Etter at den er varmebehandlet får den en svampeaktiv konsistens som trekker til seg mye smak fra de andre ingrediensene i retten.

Denne oppskriften viser hvordan du kan bake aubergine i ovnen og du vil kjenne hvor godt den trekker til seg smaken av kjøttsausen.

  • Pers: 2
  • Tid: 45 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 2 aubergine
  • olivenolje
  • 400 gram kjøttdeig
  • 1 fedd hakket hvitløk
  • 4-5 champignon i skiver
  • 1/2 rød paprika i terninger
  • 4-6 sorte oliven i skiver
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 1 ss fond av storfe
  • 1/4 ts kajennepepper
  • 1/4 ts paprikapulver
  • 2 ss tomatpure
  • 200 gram hakket tomat
  • salt og pepper
  • 100-150 gram fersk mozzarella ost i skiver
  • pizzakrydder
Fremgangsmåte 
  1. Sett ovnen på over og undervarme på 190 grader.
  2. Del auberginen i to på langs og skjær ruter i kjøttet med en skarp kniv, uten å komme gjennom skinnet slik at skinnet forblir helt.
  3. Pensle auberginen på innsiden, med olivenolje og strø over salt. Bak auberginen på midterste rille i ovnen med skinnsiden ned. Bakes i 20 minutter.
  4. Grav ut det meste av innmaten, men la det være igjen litt, slik at auberginene holder formen når du fyller dem. Ta vare på innholdet og bland dette inn i kjøttdeigblandingen.
  5. Stek kjøttdeig i en stekepanne. Tilsett hvitløk, champignon, paprika, oliven, balsamicoeddik, fond, kajennepepper, paprikapulver, salt og pepper. Stek dette til grønnsakene blir gjennomstekt.
  6. Tilsett tomatpure, hakkete tomater og auberginemassen som du har skrelt ut. La dette småkoke i 10 minutter, slik at litt av væsken fordamper.
  7. Legg auberginene i en ildfast form med skinnsiden ned. Fyll kjøttdeigblandingen i auberginene. Dersom du har mye av kjøttdeigblandingen igjen serverer du dette ved siden av auberginen når den er ferdig.
  8. Legg over skivet fersk mozzarella ost. Strø pizzakrydder over osten før du setter formen inn i ovnen på midterste rille. Stekes i 10 minutter, til osten er gjennomstekt.
  9. Server gjerne en frisk salat til fylt auberginen med kjøttdeig.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search