Go Back
+ servings
Lavkarbo sjokolademousse

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SJOKOLADEMOUSSE

Skriv ut Pin
Tid: 2 hrs 30 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 512kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 12g | Fett: 46g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

FREMGANGSMÅTE

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann. De skal bløtlegges i ca. 10 minutter til de blir myke.
  • Smelt sjokolade i vannbad.
  • Pisk kremfløte til krem.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Klem ut alt vannet fra gelatinplatene. Legg gelatinen i en skål og tilsett 3 ss varmt vann og rør til gelatinen er helt flytende.
  • Hell gelatinet og den smeltete sjokoladen i bollen med eggedosis, mens du rører. Bland så inn kremen og rør.
  • Hell sjokolademoussen over i de formene du ønsker å servere fra. Du kan ente bruke en stor skål eller mindre serveringsskåler eller glass.
  • Sett sjokolademoussen i kjøleskap i minimum to time. Dryss over kokosmasse før servering.
  • Lavkarbo sjokolademousse smaker også godt sammen med bær. Lag for eksempel en saus av jordbær, ved å kjøre jordbær i en blender og heller dette over sjokolademoussen.