Go Back
+ servings
Blomkålgrateng med pølse og bacon

OPPSKRIFT PÅ BLOMKÅLGRATENG MED PØLSE OG BACON

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin
Tid: 45 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 963kcal | Karbohydrater: 12g | Protein: 32g | Fett: 86g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 1 ss meierismør til steking
  • 1 rødløk grov hakket
  • 1/4 purreløk i tynne skiver
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 1 blomkål kuttet i små buketter
  • 7 grillpølser eller middagspølse
  • 2 dl fløte
  • 300 gram creme fraiche
  • 125 gram kremost med løk og urter eller en annen smak
  • Salt og pepper
  • 150 gram ost revet
  • 100 gram bacon

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Stek løk og purre i smør, til løken blir blank. Tilsett hvitløk og surr dette i et par minutter.
  • Kutt blomkålhodet i små buketter og legg dette i en stor ildfast form. Tilsett den stekte løken og bland alt innholdet.
  • Kutt pølsen i små biter og vend dette inn i grønnsakene i formen.
  • Bland fløte, creme fraiche og kremost i en bolle. Bland til det er klumpfritt. Tilsett salt og pepper.
  • Hell ostesausen over grønnsakene og bruk en slikkepott til å vende sausen forsiktig inn.
  • Strø raspet ost på toppen av formen. Topp osten med ustekt bacon.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 30 minutter.
  • La formen hvile i noen minutter før du forsyner deg, slik at sausen tykner.

Kommentar

Server gjerne blomkålgratengen, med en enkel salat og for eksempel disse gode lavkarbo lyse middagsrundstykkene.