Go Back
+ servings
Hjemmelaget ketchup

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PIZZASAUS

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 3 pizza (avhengig av størrelse)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 98kcal | Karbohydrater: 7g | Protein: 2g | Fett: 6g
Allergener
Melk
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 2 ss meierismør evt. olje for melkefritt alternativ
  • 400 gram hermetiske tomater
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 0.5 løk finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 krm kajennepepper mengde etter ønsket styrkegrad
  • 5 til 8 basilikumblader evt. 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts finesse bakesukker eller annen søtning
  • Salt og pepper

FREMGANGSMÅTE

  • Smelt smør i en kjele, tilsett løk og fres den i ti minutter. Tilsett hvitløk og tomatpuré, og fres i ytterligere et par minutter.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og bland godt.
  • Kok opp og la småputre i minimum 20 minutter. Jo lengre den koker, desto mer smaksrik blir den. Væsken fordamper underveis, slik at sausen tykner.
  • Bruk en stavmikser til å lage en klumpfri saus.
  • Smak til med evt. mer søtning, salt og pepper.