Go Back
+ servings
Lavkarbo kaker suksessterte

LAVKARBO DOBBEL SUKSESSTERTE

4.80 fra 10 stemmer
Skriv ut Pin
Tid: 2 hrs
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 stykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 342kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 6g | Fett: 32g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

UTSTYR

  • Rund kakeform - 24 cm diameter

INGREDIENSER

Bunn

Gul krem

  • 5 eggeplommer
  • 1 dl kremfløte
  • 100 gram finesse bakesukker eller annen søtning
  • 0,25 ts vaniljepulver ikke vaniljesukker, kan utelates
  • 150 gram meierismør

Sjokoladekrem

  • 100 gram meierismør romtemperert
  • 70 gram kremost
  • 30 gram finesse bakesukker eller annen søtning
  • 3 ts kakaopulver toppede
  • 0,25 ts frysetørret kaffepulver kan utelates

FREMGANGSMÅTE

Bunn

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk eggehvitene sammen med søtning, til stiv marengs. Det er viktig at eggehviten ikke inneholder rester av eggeplomme, da vil den ikke bli stiv.
  • Mal mandlene i en foodprosessor og vend dette forsiktig inn i marengsen.
  • Smør kakeformen og hell over kakerøren.
  • Stekes i 15-17 minutter på midterste rille i ovnen . Sjekk underveis.
  • Bunnen må avkjøles før kremen tas på.

Gul krem

  • Varm eggeplommer, kremfløte, og søtning på svak varme i en kjele. Dersom det varmes for fort opp kan eggeplommen koagulere, da vil du få klumper i kremen. Bruk god tid på denne prosessen.
  • Rør hele tiden, frem til kremen tykner. Dette tar opp til 20 minutter.
  • Røren vil være litt flytende selv etter 20 minutter, men du skal se strukturer i kremen når den er ferdig. Tilsett vaniljepulver og romtemperert smør og rør frem til alt er smeltet. Sett den gule kremen kjølig til den er helt avkjølt. Kremen tykner i kjøleskap.

Sjokoladekrem

  • Pisk romtemperert smør ved hjelp av miksmaster frem til smøret blir luftig.
  • Tilsett kremost og pisk videre.
  • Tilsett søtning, kakaopulver og frysetørret kaffepulver. Pisk godt slik at du får en fløyelsmyk krem.

Sett sammen kaken

  • Sett sammen dobbel suksessterte ved å smøre bunnen med sjokoladekrem, før du fyller toppen med gul krem. Dersom du ønsker en fluffy gul krem, kan du piske kremen med miksmaster, før du smører den på kaken. Du kan også bruke en sprøytepose og sprøyte kremen i rosetter, dersom du ønsker det.