Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo kaker suksessterte

Lavkarbo dobbel suksessterte

Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 2 timer
Porsjoner: 1 kake (1 kake gir 12 stykker)
Kalorier: 342kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Bunn

Gul krem

  • 4 eggeplommer M/L egg
  • 1 dl kremfløte
  • 100 gram finesse bakesukker
  • 150 gram meierismør
  • 0,25 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens

Sjokoladekrem

Fremgangsmåte

Bunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk eggehvite og søtning til stiv marengs. Det er viktig at eggehviten ikke inneholder rester av eggeplomme, da blir den ikke stiv.
  • Mal mandlene i en foodprosessor eller mandelkvern til fint mandelmel og vend forsiktig inn i marengsen.
  • Smør en 22 cm rundt kakeform med smør og hell kakerøren i formen.
  • Stek i ca. 16 minutter på midterste rille i ovnen. Bunnen kjennes myk ut når den er varm men den blir fast når den blir kald.
  • Avkjøl bunnen i formen.

Gul krem

  • Varm forsiktig opp eggeplomme, kremfløte og søtning i en kjele til rett under kokepunktet. Rør hele tiden, frem til kremen tykner. Dette tar ca. 20 minutter.
  • Røren vil være litt flytende selv etter 20 minutter, men du skal se strukturer i kremen når den er ferdig. Tilsett romtemperert smør og vanilje, og rør frem til smøret har smeltet. Avkjøl kremen i kjøleskap slik at den tykner ytterligere.
  • Dersom kremen er rennende etter avkjøling kan den piskes med en miksmaster. Ikke pisk for lenge, da får du smør.

Sjokoladekrem

  • Bland alle ingrediensene til sjokoladekremen i en bolle og pisk til krem ved hjelp av miksmaster.

Sett sammen kaken

  • Smør bunnen først med sjokoladekrem, deretter gul krem. Du kan bruke en sprøytepose og sprøyte kremen i rosetter, dersom du ønsker det.

Næringsinnhold

Kalorier: 342kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 6g | Fett: 32g