Gå tilbake
+ porsjoner
Gresk brød med spinat og fetaost

OPPSKRIFT PÅ GRESK BRØD MED SPINAT OG FETAOST

Allergener: Egg, Melk, Nøtter, Sulfitter
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 2 brød og 8 porsjoner)
Kalorier: 265kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Bunn

  • 160 gram mozzarellaost revet
  • 70 gram kremost
  • 120 gram mandelmel
  • 1 ss tørrgjær
  • 2 ts xanthan gum fås kjøpt på helsekostforretning
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts eplesidereddik
  • 2 egg

Fyll

  • 4 ss creme fraiche
  • 1 hvitløksfedd finhakket
  • 0.5 ts salt
  • 1 blokk fryst spinat evt. fersk (1 blokk fryst tilsvarer to never fersk)
  • 6 grønne oliven i skiver
  • 4 ss fetaost i olje (gjerne fetaost med oliven)

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Mozzarella og kremost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn.
  • Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks varme i 1 minutt. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar.
  • Bruker du kjele blander du osten og varmer den på medium varme mens du rører. Når osten er smeltet er den ferdig.
  • Finn frem en bakebolle, tilsett mandelmel, tørrgjær, bakepulver, salt og xanthan gum. Bland dette godt sammen.
  • Tilsett egg, osteblandingen og eplesidereddik i bakebollen med det tørre. Rør godt med en miksmaster med spiralender. Bland til en fast deig. Deigen skal være litt mer klissete enn en hvetedeig.
  • La deigen hvile mens du lager fyllet.
  • Bland creme fraiche med finhakket hvitløk, salt og spinat. Hakk fetaost og oliven.
  • Del deigen i 3 emner, dersom du ønsker å lage to brød. Det tredje emnet skal brukes til å legges over fyllet.
  • Legg det ene emnet med deig mellom to bakepapir som er smurt med litt olje på ene siden. Kjevle den til pizzabunn tykkelse.
  • Fjern forsiktig bakepapiret fra toppen. Gjør det samme med det andre emne med deig.
  • Rull kanten litt opp på siden av begge bunnene. Du kan bruke olje på hendene dersom deigen er klissete.
  • Gjør det samme med deig emnet nummer tre. Del deigen i lange stimler med ca. 2-3 cm bredde. Dette skal du bruke til å legge over bunnen etter at fyllet er smurt utover.
  • Smør fyllet ut over begge bunnene. Dryss over hakket oliven og fetaost.
  • Bruk en stekespade til å flytte de lange deigstrimlene over fyllet. Legg de slik at kanten treffer deigen i ytterkant av bunnen. Trykk deigen forsiktig sammen i kanten. Legg gjerne et kryssmønster. Du skal ikke dekke alt fyllet.
  • Pensle deigen som synes med oljen fra fetaosten.
  • Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter. Følg med underveis og ta de ut når de er gylden.
  • Gresk lavkarbo brød med spinat og fetaost passer perfekt til en god supper eller som et nydelig brød på tapasbordet.

Merknader

Gresk lavkarbo brød med spinat og fetaost passer perfekt til en god supper eller som et nydelig brød på tapasbordet.

Næringsinnhold

Kalorier: 265kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 12g | Fett: 22g