Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo fyrstekake

Lavkarbo fyrstekake

Kjøkken: Kakehefte
Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 1 time 30 minutter
Porsjoner: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Kalorier: 311kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Bunn

Fyll

Fremgangsmåte

Bunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 150 grader.
  • Pisk smør og søtning til myk krem. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland godt.
  • Smør en springform (22 cm i diameter) med smør eller olje.
  • Del deigen i tre like store deler og legg den ene delen til side. Bruk de andre to delene til å lage bunnen av kaken. Trykk deigen jevnt ned i kakeformen og opp langs kanten av formen.

Fyll

  • Stivpisk eggehvite og søtning. Vend inn mandelmel og mandelessens.
  • Hell fyllet over bunnen i formen og sørg for at kanten langs sidene går høyere enn fyllet, slik at det ikke renner over.
  • Del deigen du la til side i seks deler. Deigen er litt skjør og må håndteres med forsiktighet. Rull pølser av deigen og legg over fyllet. Trykk forsiktig pølsene flat når de er lagt over kaken. Du kan eventuelt rulle og trykke strimlene flat på plastfolie slik at du kan forflytte strimlene ved hjelp av folien.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 45 min.
  • Avkjøl kaken i formen.

Næringsinnhold

Kalorier: 311kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 10g | Fett: 26g