Go Back
+ servings
Lavkarbo skillingsboller

LAVKARBO KANELBOLLER / SKILLINGSBOLLER (forbedret oppskrift 2022)

5 from 1 vote
Skriv ut Pin
Tid: 2 hrs
Antall: 1 batch (1 batch gir 9 boller)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 221kcal | Karbohydrater: 1.4g | Protein: 4g | Fett: 18g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Fyll og topping

FREMGANGSMÅTE

  • Bland alt det tørre i en bolle. Pisk inn det våte og bland til en fast deig. Tilsett mer havrefiber dersom deigen kjennes klissete.
  • Kjevle deigen mellom to bakepapir.
  • Smelt smør og pensle deigen med rikelig med smør. Vær generøs.
  • Strø over rikelig med kanel, finesse bakesukker og sirkle over sukrin sirup gold.
    Lavkarbo skillingsboller
  • Rull deigen godt sammen til en pølse. Sørg for å rulle fast. Del pølsen i boller. Bruk hendene til å lage runde og fine kanter på bollene før de legges på et bakebrett med bakepapir.
  • Pensles med pisket egg.
    Lavkarbo skillingsboller
  • Sett bakebrettet en lun plass for heving i 45 minutter. Fyll gjerne vasken med varmt vann og sett brettet over.
  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Stek bollene på midterste rille i ovnen i 35 minutter.

Kommentar

Dersom du bruker en annen søtning enn bakesukkr, tagasøtt eller finesse bakesukker må du tilsette inulin for å aktivere gjæren. Da kan du tilsette 1 ts inulin, evt. lik mengde yaconsirup.