Go Back
+ servings
Sukkerfri ostekake med gresskar og krydder

LAVAKRBO OSTEKAKE MED GRESSKAR OG KRYDDER

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 4 hrs
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 stykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 317kcal | Karbohydrater: 3.3g | Protein: 5.2g | Fett: 29.1g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Bunn

  • 70 gram smeltet meierismør
  • 140 gram mandelmel (ikke fettredusert)
  • 40 gram valnøtter grovhakket
  • 0.5 ts salt
  • 60 gram finesse bakesukker
  • 0.5 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

Ostefyll med gresskar og krydder

  • 200 gram hokkaido gresskarpuré
  • 3 dl kremfløte
  • 250 gram kremost naturell
  • 75 gram finesse bakesukker
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts kardemomme

Karamelliserte valnøtter

FREMGANGSMÅTE

  • Hakk hokkaido gresskar i terninger og kok dette i en kjele med vann i ca. 30 minutter, til gresskaret er mørt.
  • Hell av alt vannet og lag en jevn og klumpfri puré med en stavmikser. La puréen avkjøles mens du lager resten av kaken.
  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle. Smør en 22 cm kakeform med smør eller olje. Trykk deigen jevnt utover bunnen.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 8-10 minutter. Sjekk underveis. Den skal bli gylden i fargen. Avkjøl bunnen i formen.
  • Stivpisk krem.
  • Pisk kremost, søtning, kanel og kardemomme til en luftig masse. Tilsett hokkaido puréen og kremen. Vend dette godt inn.
  • Bre osteblandingen over kakebunnen når den er avkjølt. Sett kaken i kjøleskap i minimum 3 timer.
  • Grovhakk valnøttkjerner og stek dette i en stekepanne sammen med kanel, salt og søtning, helt til søtningen karamelliseres utenpå nøttene. Bre nøttene utover kaken før servering.