Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo Sarah Bernard

Lavkarbo Sarah Bernard

Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 2 timer
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 12 stk.)
Kalorier: 258kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Bunn

Sjokoladekrem

Sjokoladetrekk

Fremgangsmåte

Bunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Stivpisk eggehvite. Tilsett søtning og pisk videre i noen minutter før du vender inn mandelmel. Deigen skal være litt klissete men mulig å forme med hendene. Tilsett litt mer mandelmel dersom den er for løs.
  • Form deigen med hendene. Bruk gjerne hansker for å gjøre jobben lettere. Legg kjeksen på et bakepapirkledd stekebrett.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 13 minutter. De skal ikke bli brun, men så vidt få litt farge.
    Lavkarbo Sarah Bernard

Sjokoladekrem

  • Varm kremfløte opp til kokepunktet i en kjele.
  • Skru av varmen og tilsett hakket sjokolade og kaffepulver. Rør til all sjokoladen har smeltet.
  • Avkjøl kremen i kjøleskap før du pisker den til stiv sjokoladekrem og heller den over i en sprøytepose.

Sjokoladetrekk

  • Smelt sjokolade og kokosolje over vannbad.
  • Legg kjeks på en rist og legg et bakepapir under, slik at overflødig sjokolade renner ned på papiret under risten.
  • Sprøyt sjokoladekrem på kjeksen ved hjelp av sprøyteposen.
    Lavkarbo Sarah Bernard
  • Hell forsiktig over smeltet sjokolade eller hold i kjeksen og dypp den i skålen med sjokolade. Det blir mindre svinn med den siste metoden.
    Lavkarbo Sarah Bernard
  • Sett til avkjøling.

Næringsinnhold

Kalorier: 258kcal | Karbohydrater: 3.4g | Protein: 6.3g | Fett: 22.1g